14 Nisan 2014 Pazartesi

Kayısıdaki antioksidan kanser riskini azaltıyor

Kayısıdaki antioksidan kanser riskini azaltıyor


Uzmanlar, Anadolu’da insanların sağlıklı yaşamında önemli yeri olan kayısının, kanser riskini azalttığına dikkat çekiyor.




Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hümeyra Taşçıoğlu, “Kayısıda en yüksek oranda bulunan beta karoten bağışıklık sisteminde, göz sağlığında ve cilt yenilenmesinde etkinlik gösterir.” diyor. Taşçıoğlu, doğal antioksidan maddeler içeren gıdaların kanser, katarakt ve kardiovasküler sistem hastalıklarının oluşma riskini azalttığını kaydediyor. “Günde bir bardak yüzde 100 kayısı suyu içtiğimizde günlük karoten ihtiyacımız karşılanır.” diyen uzman, kayısının aynı zamanda kalsiyum ve demir bileşenlerinin kaynağı olduğunu vurguluyor. Taşçıoğlu, şunları öneriyor: “Hamileler ve gelişme çağındaki çocuklar için kurtarıcı bir meyvedir. Özellikle kuru kayısı potasyum zengini olduğu için aritmi gibi kalple ilgili problemlerde kullanıldığında kalp kaslarını besler ve tansiyonu normale getirir. Magnezyum ve fosfor içeriği sayesinde beyin fonksiyonlarını geliştirir. Kayısı aynı zamanda mide rahatsızlıklarında, midede ekşime, şişkinlik, bakteriyel dengesizliği gidermek, kabızlık ve kolon kanserine karşı koruyucu olarak kullanılır.”



http://ift.tt/1gulHhg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder