28 Mayıs 2013 Salı

Bordeaux Konsolosluğu hizmete başlıyor

Bordeaux Konsolosluğu hizmete başlıyor


Bordeaux'da yaşayan Türkler, konsolosluk işlemleri için yüzlerce kilometre uzağa gitmeyecek. 5 Haziran'da açılacak yeni konsolosluk binası mesafe sorununu ortadan kaldırmasının yanında kuyruk çilesine de son verecek.




Bordeaux Başkonsolosluğu yeni binasında hizmet vermek için gerekli çalışmaları tamamladı. 5 Haziran'dan itibaren itibaren 29, allées de Chartres 33000 adresinde faaliyete geçecek olan yeni hizmet binası konsolosluk bölgesine bağlı yaklaşık yaklaşık 150 bin Türkiye vatandaşına büyük kolaylıklar sağlayacak.



Askerlik, pasaport, nüfus ve tapu işlemleri gibi birçok işlemin daha rahat bir şekilde yapılmasına olanak sağlanması amaçlanan yeni başkonsolosluk binası hakkında açıklama yapan Başkonsolos Volkan Türk Vural, Bordeaux'da yaşayan Türk vatandaşlarına daha iyi hizmet vermek istediklerini ifade etti. Hizmet kalitesinin yükseltilmesini beklediklerine dikkat çeken Vural, "Nihayet vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verebilecek, hizmetlerinin aksamadan rahat ve verimli şekilde yürütebileceği bir başkonsolosluk binasının bulunduğunu sizlere duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi.



Bordeaux Başkonsolosluğu ayrıca, Güney Batı Fransa'da 16 farklı şehirde yaşayan Türkiye vatandaşlarının yüzlerce kilometre uzaklıktaki konsolosluklara gitmesi zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Konsolosluktan Ariege, Charente, Charente Maritime, Correze, Dordogne, Haute Garonne, Gers, Gironde, Landes, Lot, Lot et Garonne, Pyrenees-Atlantiques, Hautes-Pyrenees, Tarn, Tarn et Garonne ve Heute Vienne şehirlerinde yaşayanlar faydalanabilecek.



Bordeaux Başkonsolosluğu 2012 Eylül ayından bu yana geçici ofiste hizmet veriyordu.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/bordeaux-konsoloslugu-hizmete-basliyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder