28 Mayıs 2013 Salı

UEFA Başkanı bile şike kararına karışamaz

UEFA Başkanı bile şike kararına karışamaz


UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, şike konusunda önemli açıklamalarda bulundu. TRT Türk’te katıldığı Küresel Bakış adlı programda konuşan Erzik, UEFA’nın şike kararı için disiplin kurullarından gelen kararlara müdahale edemeyeceğini söyledi.




UEFA İcra Kurulu Avrupa Delegasyonu’nda 4 yıllık yeni dönemde de görev alacak olan Erzik, şöyle konuştu: “Şikede zamanaşımı konusu zaten disiplin talimatında yer alan bir konuydu. Son yıllarda uygulamaya soktuğumuz 6 disiplin müfettişi çeşitli konularda incelemeler yaparlar. UEFA’nın başkanı dahil olmak üzere hiç kimse bu kurullara müdahale edemez. Çalışmalara da müdahale edemez.”


Sadece kendilerine gelen kararların değerlendirildiğini vurgulayan UEFA Asbaşkanı, “Alınan karar sadece Türkiye için değil, bütün 54 federasyon için geçerlidir. Alınan kararlarda Tahkim ve CAS’a gitmek her kulübün, federasyonun ve kişilerin hakkıdır. Alınan kararlar, bağımsız kurulların işidir.” ifadelerini kullandı. Hatırlanacağı gibi UEFA hafta içinde şikede zamanaşımını kaldırdığını ve tespit edilmesi durumunda eskiye dönük şike olaylarında da karar verileceğini duyurmuştu. Ayrıca şike ile ilgili alınan kararda, artık zamanaşımı olmayacak. Şikenin hangi tarihte yapıldığına bakılmaksızın tespit edildiği anda gerekli cezaların verileceği belirtilmişti.



http://www.zamanfransa.com/haber/spor/uefa-baskani-bile-sika-kararina-karisamaz.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder