28 Mayıs 2013 Salı

İş bulmada yeni trend sahte diploma

İş bulmada yeni trend sahte diploma


Ekonomik krizle birlikte artan işsizlik sahte diploma düzenleyenlerin sayısını da artırdı. İş bulmakta zorlanan adaylar, kendilerini Fransa’nın en prestijli okullarından mezun olmuş gibi gösteriyor. Şirket sahipleri de, son zamanlarda artan sahte diploma furyasına karşı harekete geçti.




Resmi belgelerde sahtekarlığın sektöre dönüştüğünü belirten uzmanlar, avukat, akademisyen ve bankacılar arasında 'sahte diploma' yöntemine başvurma oranının daha yüksek olduğunu belirtiyor. Şirketlere sahte CV konusunda danışmanlık veren Verifdiploma şirketinin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Emmanuel Chomarat, “2010 - 2012 yılları arasında şirketimiz tarafından denetlenen 4 bin 553 iş başvurusunun yüzde 26’sında sahte evrak kullanıldığını tespit ettik. Sahte belge kullananlar arasında hiç üniversiteye gitmemiş ya da üniversiteye girip mezun olamamış kişiler de var.” dedi.



Chomarat, danışmanlık şirketlerinin 100 Euro karşılığında bir adayın diplomalarını kontrol ettiklerini belirtti.



Diploma skandalının nedenleri arasında iş başvurusunda bulunanlardan her geçen gün daha fazla nitelik talebinde bulunulması ve sektörün bu talebi karşılayamaması da gösteriliyor.






http://www.zamanfransa.com/haber/ekonomi/is-bulmada-yeni-trend-sahte-diploma.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder