29 Mayıs 2013 Çarşamba

Kültür Şöleni'ne Fransa damgası

Kültür Şöleni'ne Fransa damgası

Uluslararası Türkçe Öğretim Derneği (TÜRKÇEDER) ve İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM)'nin ortaklaşa düzenlediği Kültür Şöleni'ne İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. 2003 yılında 17 ülke ile başlayan Kültür Şöleni, bu yıl 140 ülkeden bin öğrenci ile 3 bin konuğu ağırladı. Şölen de yer alan Fransa standı da ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

Kültür Şöleni'ne 24 kişilik bir ekiple katılan Fransa standı da ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. 11. Türkçe Olimpiyatları'nda Fransa'yı temsil edecek Nicolas Durant , Valentin Garrigues, Soloene Beguin, İmane Ould Cheikhve Laura Faller'in de hazır bulunduğu stantta Fransa'yı tanıtan çeşitli maketlere yer verildi. Stantta bir marangoz tarafından yapımı gerçekleştirilen 2,30 metrelik eyfel kulesi de ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Ayrıca Fransa standında, Strasbourg, Annecy, ve Marsilya şehirlerinin tanıtımı gerçekleştirildi. Bu yıl ilk olarak Fransa ile birlikte Monaco'nun da tanıtımı gerçekleştirildi.

Fransa standında ayrıca, parfüm reyonu, Paris hatıra reyonu, Fransız ev maketi, peynir reyonu ve Versay Sarayı maketi de yer aldı. Kültür Şöleni boyunca Fransa standını ziyaret edenlerin sayısının 3 milyonu bulduğu belirtildi. Fransa standında yer alan Etude Plus Federasyonu Genel Sekreteri Mikail Çetin, katılımdan ve Fransa standına olan ilgiden oldukça memnun olduklarını belirterek İzmire Etude Plus müdürleri, öğrenci velileri ve üniversite öğrencileriyle birlite İzmirde bulunduklarını kaydetti.

Ayrıca Kültür Şöleni'ni ziyaret eden İzmir Fransız Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ile Fransız Kültür Merkezi Müdürü Güzin Bozduman da Fransa standına gelerek öğrencilerle bir araya geldiler. 11. Türkçe Olimpiyatları'da Fransa'yı temsil etmek üzere Türkiye'de bulunan öğrencilerin ailelerinin de ilgiden ve Türk insanın misafir perverliğinden oldukça memnun kaldıkları ifade edildi.

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında İzmir'de düzenlenen Kültür Şöleni İzmir Uluslararası Fuar Alanı'ndaki Atatürk Açık Hava Anfi Tiyatrosunda yapılan görkemli kapanış konseriyle sona erdi.


http://www.zamanfransa.com/haber/tuerkiye/kultur-solenine-fransa-damgasi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder