28 Mayıs 2013 Salı

Necmettin Nursacan: "Örnek insan olalım"

Necmettin Nursacan:


Valenton Yunus Emre Camii geçtiğimiz hafta sonu Kutlu Doğum programı düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Murat Çetinkaya, böylesine kıymetli bir vesile ile bir araya gelmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek cami cemaatine ve dernek üyelerine katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür etti.




Yunus Emre Camii imam hatibi Halil Kutlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetinin kalplere huzur verdiği programa, Türkiye’den Necmettin Nursacan davetliydi. Avrupa’da ya da diğer yabancı ülkelerde İslam’ı yaşamanın çok zor olduğundan bahseden Nursacan, “Özellikle sizler Fransa’nın göbeğinde, Paris’te yaşıyorsunuz. Bu kadar günaha müsait bir yerde insanın dinini yaşamaya çalışması daha zor, ancak mükâfatı da muhakkak ki daha fazla olacaktır. Özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Her türlü dini bilgiyi bu camii ve derneklerimiz ile vermeye çalışmalıyız. Burada yaşayan Türklerin ve diğer Müslümanların örnek bir Müslüman modeli ortaya koymaları gerekiyor. Müslüman dendiğinde; ticaret ahlakının düzgün olmasından tutun, yalandan, riyadan uzak ve hakkıyla dinini yaşayan tüm insanlar akla gelir. Yani Hz. Peygamberimiz gibi ahlaklı yaşamalıyız. En azından buna gayret etmeliyiz. Ancak bu şekilde dinimizi temsil edebilir ve buradaki Fransızlara İslam’ı sevdirebiliriz. Aksi takdirde onlardan bir farkımız olmaz. Özellikle hanım kardeşlerimiz çocukların yetiştirilmesinde azami hassasiyet göstersinler, evlerine kapanmasınlar dernek faaliyetlerinde, kermeslerde aktif işler yapsınlar." dedi.


Programa katılan OECD Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kadri Ecvet Tezcan da birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak “Fransa’da her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, birileri aramızı açmaya çalışıyor, artık bu oyunlara gelmeyelim” şeklinde konuştu.


Paris Din Hizmetleri Ataşesi Gençağa Sayan ise "Böyle günlerde camileri doldurmak ve azami derecede faydalanmak lazım. Özellikle içinde bulunduğumuz üç ayların çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor, yoksa geçen aylar da, yıllar da geri gelmiyor.” dedi.




http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/necmettin-nursacan-ornek-insan-olalim.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder