29 Mayıs 2013 Çarşamba

Fazla yükselmeye gerek yok

Fazla yükselmeye gerek yok

Şık olmanın gereği gibi görülen topuklu ayakkabılar sağlık açısından her zaman tartışılıyor. Moda dünyasında ise bu kez ibre, alçak topukları işaret ediyor.


Son zamanlarda günlük hayatta fazlaca tercih edilmesiyle birlikte tartışılan konulardan biridir ayakkabıda yüksek topuk. 15 cm topuklarla zor yürüyen kadınların sayısı bir hayli fazla çünkü. Kadınlar arasında topuk merakı iyiden iyiye yayılmışken modanın bu yaz gündeminde yüksek topuklar geri plana düşdü. Şimdi devir, düzayak ya da tabanlı ayakkabı devri.

Lüks modaevlerinin koleksiyon sunumlarında, 2013 yazında topukların eskisi gibi abartılı olmadığı hemen dikkatleri çekti. Marc Jacobs’un Louis Vuitton için hazırladığı defilede monokrom desenli kıyafetlere, mütevazı topuklar eşlik ediyordu. 60’lı yılların desenlerinden ve ruhundan esinlenen Jacobs’un koleksiyonu mini topuklu ayakkabılarla öne çıktı. Burjuva detayların öne çıkarılmaya çalışıldığı sezonda ev ayakkabısı olarak kullandığımız modeller de belli ki artık dışarıda giyilecek. Kendini topuklar üstünde öne çıkarmaya çalışmak da modası geçmiş bir davranış olacak. Artık platform topukları rafa kaldırma vakti geldi. Modayı takip etmenin simgesi olarak görülen bu tarz sivrilikler çok demode. Dahası tasarımcıların da bu ara dilinden düşürmediği bir mesaj da şu: Yürüyemediğiniz şeyi giymeyin.

http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/aile-saglik/fazla-yukselmeye-gerek-yok.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder