28 Mayıs 2013 Salı

İngiltere ve Fransa, Ağustos ayından itibaren Suriye'ye silah gönderebilecek

İngiltere ve Fransa, Ağustos ayından itibaren Suriye'ye silah gönderebilecek


Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Suriye'ye silah ambargosunun süresinin uzatılması konusunda anlaşmaya varamadı. Böylece Ağustos ayından itibaren bu ülkeye silah sevkiyatı serbest olacak.


Londra ve Paris, bu aşamada Suriye muhalefetine silah göndermeyeceğini taahhüt etti. Fakat 1 Ağustos'ta ambargo sona erince iki ülke de kendi politikalarını uygulamaya koyabilecek. Yapılan her sevkiyat için ise ayrı ayrı bildirim yapmak gerekecek. Suriye rejimine uygulanan tüm ambargolar ise devam edecek.

Suriyeli muhaliflere silah gönderilmesine karşı çıkan Avusturya ve İsveç gibi ülkeler, bölgenin şiddet sarmalına gireceği ve daha da istikrarsızlaşacağı uyarısı yapıyor.

Toplantının ardından açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, "Suriye'ye hemen silah gönderme planımız yok ama ambargonun kalkması gelecekte durum kötüye giderse buna cevap verme esnekliği sağlayacak." dedi.


http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/politika/ingiltere-fransa-agustos-ayindan-itibaren-suriyeye-silah-gonderebilecek.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder