28 Mayıs 2013 Salı

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel vefat etti

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel vefat etti

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eşi Nazmiye Demirel'in vefatına ilişkin, "65 senelik hayat arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çok iyi mücadele etti ama olmadı" dedi.


Süleyman Demirel, eşinin vefatı üzerine geldiği Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesinde yaklaşık yarım saat kaldı.

Demirel, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"65 senelik hayat arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çok iyi mücadele etti ama olmadı. Başkent Üniversitesi Hastanesi değerli hekimine, Üniversite Rektörüne, Tıp Fakültesi dekanına ve bütün hekimlerine, bütün sağlık personeline minnet ve şükranlarımız vardır. 4,5 sene onu ayakta tuttular, Allah kendilerinden razı olsun."

DEMİREL'İN DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

Nazmiye Demirel'in hastalandığı 4 Aralık 2010 tarihinden itibaren tedavilerini yürüten doktoru Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu açıklama yaptı. Nazmiye Demirel'in kendilerine Alzheimer hastalığı ve sıvı elektrik bozukluğu nedeniyle geldiğini söyleyen Müderrisoğlu, kanındaki oksijenin azalması nedeniyle tüm çabalara rağmen saat 22.27'de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gazetecilerin Süleyman Demirel'in sağlık durumu ile ilgili sorusuna ise Müderrisoğlu, çok üzgün olduğunu ancak sağlık durumunun şu an iyi olduğunu ifade etti. Müderrisoğlu, Süleyman Demirel'in hastalığı sebebiyle en son bir buçuk ay önce Nazmiye Demirel ile yüz yüze görüştüğünü kaydetti.

http://www.zamanfransa.com/haber/tuerkiye/dokuzuncu-cumhurbaskani-suleyman-demirel-in-esi-nazmiye-demirel-vafat-etti.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder