27 Mayıs 2013 Pazartesi

İZİAD’dan İzmir-Fransa Normandie ticaret zirvesi

İZİAD’dan İzmir-Fransa Normandie ticaret zirvesi


Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) koordinasyonunda, İzmir İşadamları Derneği (İZİAD) tarafından düzenlenen ticaret zirvesinin ikili iş görüşmeleri programı kapsamında, İzmirli işadamları ile Fransa'nın Normandie şehri UDEN İşadamları Derneği üyeleri buluştu.

İş zirvesinde konuşan İZİAD Yönetim Kurulu Başkanı Resul Seçilmiş, "Sürekli olarak gerçekleştirdiğimiz bu tür organizasyonlar sayesinde işadamlarımız, ilimize gelen ticari heyetlerle her fırsatta biraraya geliyor ve ticaret alanlarını genişletiyor. Türkiye, 2012 yılında Fransa'ya 5 milyar 667 milyon Euro tutarında ihracat yaparken Fransa'dan 6 milyar 902 milyon Euro ithalat yaptı. Türkiye'nin geçen yıl, 2011 yılına göre Fransa'ya ihracatı az da olsa azaldı, ithalatı ise biraz arttı. İkili iş görüşmeleri, ihracatımızın artmasına katkıda bulunacak." dedi.

Normandie UDEN İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demiray ise Avrupa'yı derinden etkileyen ekonomik krizle birlikte Fransa'da bazı şirketlerin ardı ardına kapandığını kaydetti. Nefes almak ve krizin etkilerini atlatmak için İzmir'e geldiklerini ve ikili iş görüşmeleri yaptıklarını belirten Demiray, "Türkiye pazarı, büyük ölçekte Avrupa'nın krizden kurtulması demek. Umarım bugün yapılan çalışma faydalı olur ve işadamlarımız, karşılıklı olarak ticaret potansiyellerini kullanır." diye konuştu.

Programın iş forumu sona ererken Seçilmiş ve Demiray'ın karşılıklı hediyeleşmelerinin ardından işadamları, özel hazırlanan bölümde 112 iş görüşmesi yaptı.


http://www.zamanfransa.com/haber/ekonomi/iziad-dan-izmir-fransa-normandie-ticaret-zirvesi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder