28 Mayıs 2013 Salı

Evde tarzını arayanlara ipuçları

Evde tarzını arayanlara ipuçları

Ev dekorasyonunda parkeden halıya, mobilyadan boyaya kadar her detay ayrı bir özen ister. Yeni ev kuran ya da evini taşıyanlara stil sahibi dekorasyon önerileri…


Yeni evlenen ya da ev taşıyanların kafalarını kurcalar durur “Evi nasıl döşesem?” sorusu. Klasik mi modern mi? Ya duvarlar? Tabii parkeyi de unutmamak gerek… İç mimar Hande Tözün’den evinizde konfor ve estetiği birleştirerek kendi tarzını oluşturmanın püf noktaları…

Hayalimdeki ev panosu: Evinizi ilk kez kurarken ya da var olan evde değişiklikler yaparken karar vermek için acele etmeyin. Evdeki düzenlemeleri ister kendiniz yapın ister bir iç mimarla çalışın ama beğendiğiniz parçaların birbiriyle uyum sağlayacağından emin olmak için hayalinizdeki evde bulunmasını istediğiniz her şeyi bir mantar panoda toplamaya başlayın. Gazete ve dergilerden kestiğiniz fotoğrafları, mağazadan aldığınız broşürleri bu panoda birleştirebilirsiniz. Panonuzu düzenlemeye başladıkça hangi ürünlerin gerçekten işinize yarayacağına, hangilerinin gereksiz olduğuna daha kolay karar verecek ve kendi tarzınızı oluşturabileceksiniz.

İhtiyaçlarınızı göz ardı etmeyin: Evinizde değişiklik yaparken evin büyüklüğü, evde kaç kişinin yaşayacağı, gün ışığı alıp almadığı, ısınma-serinleme çözümleri ve hayat tarzınız gibi unsurları dikkate alarak dekorasyonu şekillendirmek önemli.

Küçük evler için İskandinav tarzı: Küçük alanlar için mobilya seçiminde işlevsellik en önemli unsur. Tıpkı İskandinav ülkelerindeki gibi sade, yalın çizgiler ve işlevsel mobilyalar küçük evler için uygun. Küçük bir eviniz varsa katlanabilir mobilyalar, masanızı sandalyenizi işiniz bittiğinde ortadan kaldırmanıza imkan verir. Çok desenli ve renkli objeler, küçük alanlarda tam bir kaos oluşturacağından kaçınmakta fayda var. Pastel renklerle aydınlık alanlar oluşturmak evi daha ferah gösterecektir. Küçük salonu büyütmek ve daha pratik hale getirmek için açık mutfak tercih edilebilir.

Büyük evlerin klasiği : Geniş alanlarda klasik tarzdan hoşlananlar için görkemli mobilyalar veya modern çizgiler taşıyan yalın tasarımlar tercih edilebilir. Geometrik desenli geniş parçalar da yine büyük evler için uygun. Salonunuz genişse dekoratif paravanlar kullanarak iki ayrı bölüm olarak değerlendirebilirsiniz. Ya da bir duvar ile ayırarak çalışma odası olarak kullanmak da mümkün.

Mobilyaları seçerken : Eski bir koltuğu biraz hayal gücü ve şık kumaş seçimleriyle evin en dikkat çeken parçası haline getirebilirsiniz. Yeni bir koltuk alırken kullanacağınız odanın genişliğine uyumlu seçimler yapın. Kolay temizlenebilir ve sağlam olması ve evin stiliyle uyumu diğer önemli noktalar. Geçmiş yıllarda çok kullanılan kahve tonlarının yerini artık gri tonlarının aldığını da söyleyebiliriz. Gri rengi, kırmızı, pembe, mavi, sarı gibi canlı tonlarla kombine edilebildiğinden tercih edilebilir.

Çocuklu evler: Yeni ev kuran çiftler yakın zamanda çocuk planlıyorlarsa evdeki mobilyalardan dekoratif öğelerin seçimine kadar tüm düzenlemelerde bunu dikkate almaları kazaları önler. Minik bir çocuğun koşuşturduğu evde sivri köşeli mobilyalar, kayan halılar, kapaksız prizler hayli tehlikeli olabilir. Çocuğunuz biraz büyüyene kadar bayıldığınız kristal vazolardan, seramik süslemelerden uzak durmanızda fayda var.

Ekonomik bir değişim için duvarları renklendirin: Düşük maliyetli ve pratik bir değişim istiyorsanız duvarlarınızı boyatarak üzerine desenli duvar kâğıdı kaplayabilirsiniz. Modern dekore edilmiş evlerde yapışkanlı kâğıtlar (sticker) kullanmak da bir alternatif. Şehir tasvirleri, kedi figürleri ya da çiçekli stickerları duvara veya kapılara uygulayarak evin havasını değiştirmek mümkün.

Yenilik ayak altında: Halılar gibi laminat parkelerde de alternatif çok. Eskiden sadece ağaç parke desenli olanlar kullanılırdı. Şimdi taşlı hatta kot görünümlüleri bile var. Klasik dekore evler için deri görünümlü laminat parke çok şık seçenek.

http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/aile-saglik/evde-tarzini-arayanlara-ipuclari.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder