29 Ağustos 2014 Cuma

62. hükümet için Köşk’ten yetkiyi aldı

62. hükümet için Köşk’ten yetkiyi aldı


Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül’den devralan Tayyip Erdoğan, Başbakan Vekili ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu Köşk’e çağırarak yeni kabineyi kurma görevini verdi.




Dün gece 22.00’de Köşk’e çıkan Davutoğlu, 62. hükümeti bugün 11.30’da Erdoğan’a sunacak. Basına kapalı olarak yapılan kabulün ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.


Ahmet Davutoğlu, dün ilk olarak Dışişleri Bakanlığı personeli ile vedalaştı. Bakanlıkta mesai arkadaşlarıyla son kez bir araya gelen Davutoğlu, bunun bir son olmadığını söyledi. Davutoğlu, “Güzel bir başlangıç yapmıştık. Hep güzel bir son olsun istiyorduk. Bu bir son değil. Şimdi artık koşma vakti. Bu açıdan ben hepinize güveniyorum.” dedi. Ahmet Davutoğlu, IŞİD’in rehin aldığı Musul Konsolosluğu görevlilerinin de aralarında bulunmasını temenni ettiğini söyledi. Davutoğlu, “Bizler de her zaman sizlerle birlikte olacağız. Gönül isterdi ki Musul’daki kardeşlerimiz de aramızda olsun. İnşallah onları da en kısa zamanda ailemizin içinde görmeyi ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


Başbakan Vekili, daha sonra Cumhurbaşkanlığı yemin töreni için Meclis’e geldi. Henüz başbakanlığa vekalet kararı çıkmadığı için başbakanlık koltuğuna oturmadı. Bunun yerine, AK Parti milletvekillerinin sıralarının önüne oturdu. Genel Kurul’a girişinde AK Partililerin ayakta alkışlarla karşıladığı Davutoğlu, yerine geçerken muhalefet partilerinin ön sıralarındaki genel başkan ve grup başkan vekilleriyle tokalaştı. Davutoğlu’nun tokalaştığı isimler arasınad MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da vardı.



http://ift.tt/1qJYKix

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder