26 Ağustos 2014 Salı

Fransa Ligue 1 renkli başladı

Fransa Ligue 1 renkli başladı


Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte Fransa Birinci Ligi heyecanı yeniden başadı. İlk üç haftada tüm maçlarını galibiyetle tamamlayan Bordeaux, lig'e süper bir başlangıç yaparken son şampiyon Paris Saint-Germain ise deplasman fobisi ile karşılaştı.




Fransa Ligi tüm heyecanı ile yeni bir sezona merhaba dedi. Yeni sezonda Bordeaux ve ligin yeni takımı Caen’nin performansı dikkat çekiyor. Ligin ilk haftasında deplasmanda Monteplier’i tek gol ile geçen Bordeaux, ikinci hafta maçında ise geçen sezonun güçlü takımlarından olan Monaco’yu 4-1 yenerek yeni sezonda iddaalı olduğunu herkese gösterdi. Son hafta deplasmanda Nice’e 3-1 fark atarak yenen lacivert beyazlı takım, 9 puan ile ligin zirvesinde yer aldı. Bu sezon takımın başına geçen efsane oyuncu Willy Sagnol takımı üst sıralara taşıyacak gibi görünüyor.


PSG ve Monaco kayıplarda

Lig'e iyi başlayamayanlar arasında ise son şampiyon PSG ve geçen sezonun ikincisi Monaco yer alıyor. Yeni sezona Reims deplasmanında 2-2’lik beraberlikle başlayan PSG, ikinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Bastia’yı Lucas Moura ve Edinson Cavani’nin golleriyle 2-0 yenmeyi başardı. Ligin üçüncü haftasında Evian ile deplasmanda 0-0 berabere kalan PSG, ikinci deplasmanından da galibiyetle ayrılamadı.


Sezona yeni teknik direktör Leonardo Jardim ile başlayan Monaco’da işler pek yolunda gitmiyor. Kolombiyalı yıldız oyuncu James Rodriguez’i Real Madrid’e sattıktan sonra orta sahada sıkıntı yaşayan AS Monaco, Fransa Birinci Ligi’nin ilk üç haftasında iki mağlubiyet ve bir galibiyet alarak sadece üç puan toplayabildi. Monaco’nun şampiyonluk yarışına girebilmesi için transfer yapması bekleniyor.



http://ift.tt/1BYnmZW

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder