18 Ağustos 2014 Pazartesi

Avrupa'da ödemelerine en sadık olan müşteriler Almanlar ve Fransızlar

Avrupa'da ödemelerine en sadık olan müşteriler Almanlar ve Fransızlar


Avrupa’da alım gücünün azalmasıyla birlikte faturaların ödemesi de gecikmeye başladı. Bunun bir sonucu olarak Avrupa Birliği ülkelerinde her dört faturadan biri zamanında ödenmiyor.




Almanya ise ekonomik krizi atlatan ve Avrupa’nın ekonomide lideri konumunu koruyan ülke olarak en güvenilir müşterilere sahip. Yeni üye Bulgaristan ve Romanya’da ise faturalara çoğunlukla zamanında ödenmiyor.


Alım gücü, ekonomik kriz, ücretlerin yerinde sayması ve giderlerin artmasıyla birlikte refah düzeyi en yüksekte seyreden Avrupa’da da düşmeye başladı. Almanya’nın en büyük tahsilat şirketi EOS tarafından 12 Avrupa ülkesinde yapılan bir araştırmaya göre her dört faturadan biri geç ödeniyor. ‘Avrupa’da Ödeme Alışkanlığı’ başlığını taşıyan araştırma için TNS 2 bin 600 karar verici maliye uzmanın görüşüne başvurmuş.


Araştırmanın sonucuna göre özellikle işverenler faturaları zamanında ödemiyor. Ödemelerine an sadık olan müşteriler ise Almanlar ve Fransızlar olarak belirlendi. Araştırma, en güvenilir müşterinin yüzde 83 ile Almanlar ve yüzde 80 ile Fransızlar olduğunu ortaya koydu.


Güvenilirlikte Avrupa ortalaması ise yüzde 75 olarak hesaplandı. Böylelikle Almanya’da her altı kişiden birinin faturasını zamanında ödemediği ortaya çıktı. Faturaları zamanında ödememe konusunda öne çıkan AB ülkeleri ise Bulgaristan ve Romanya. Buna göre her iki ülkenin vatandaşlarının yüzde 70’i faturalarını zamanında ödemiyor. Bununla birlikte krizin olumsuz etkilediği İspanya’da ise ödemeler genel olarak zamanında gerçekleşiyor. Bu ülkede borçluların yüzde 78’i faturalarını zamanında ödüyor.


Alman borçluların durumunu iyi gösteren bir açıklamada da nisan ayında Alman kredi güvenilirlik derecesi sorgulama ajansı SCHUFA’dan gelmişti. Almanların ödeme ahlakına dair bilgileri yayınlayan kuruluşa göre halkın geçen yıl çektiği ve taksitle ödemeye başladığı kredi sayısında artış kaydedildi. Yüzde 97,5 oranında ödeme sağlayan Alman halkının zamanında ödeyip ödemediği rakamlardan ortaya çıkmıyor.


Ödemelerin gecikmesine sebep olarak ise yüzde 34 ile geçici ödeme zorluğu, yüzde 22 ile işsizlik ve yüzde 20 ile ekonomik durum gösteriliyor. Unutkanlık da fatura ödemelerinin gecikmesinde rol oynayabiliyor. Bu şekilde ödemeyi uzatanların oranı da yüzde 22 olarak hesaplanmış.



http://ift.tt/1v6WNwT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder