21 Ağustos 2014 Perşembe

Taraf'tan, çok tartışılacak iddia: Hükümet, Süleyman Şah'ı IŞİD'e veriyor

Taraf'tan, çok tartışılacak iddia: Hükümet, Süleyman Şah'ı IŞİD'e veriyor


Taraf Gazetesi bugün çok tartışılacak bir manşetle çıktı. Hüseyin Özay imzalı habere göre, IŞİD, Musul Konsolosluğu'nda rehin aldığı 49 vatandaşımızın serbest bırakması karşılığında Türkiye'nin yurtdışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ni istedi. İddiaya göre, AKP hükümeti IŞİD'in bu isteğini kabul etti.




Türkiye ve dünyayı sarsacak haberde, yaşanan süreç şöyle anlatıldı: IŞİD, 49 personeli rehin aldıktan sonra hükümet ile pazarlığa girdi. Yaklaşık iki buçuk aydır devam eden pazarlıklarda IŞİD, Türkiye'den öncelik olarak para ve silah istedi. Bununla da yetinmeyen örgüt pazarlığın dozunu arttırarak rehinelerin serbest bırakılmalarına karşılık Türkiye'nin tek Türk toğrağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılmasını istedi. Hükümet, IŞİD'le mücadele etmek yerine bu isteği kabul etti.


GENELKURMAY'A 'TÜRBEYİ BOŞALT TALİMATI' GİTTİ İDDİASI


Aynı iddiaya göre hükümet, türbenin boşaltılma talimatını Genelkurmay'a iletti. Ancak hükümet bunu IŞİD'le yapılan pazarlık olarak değil, türbeye olası bir saldırı ihtimaline karşı bir önlem olarak gösterdi. Bunun üzerine asker buradan çekilmek için ön hazırlık yaptı ancak harekete geçilmedi. Habere göre hükümet kamuoyunu 'çatışmayı önlemek için askeri çektik' diyerek ikna edecek.



CHP, İDDİAYI DAVUTOĞLU'NA SORDU


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı'na "IŞİD terör örgütünün Musul Konsolosluğu'muzda rehin aldığı 49 vatandaşımızı serbest bırakma karşılığında AKP Hükümetinin, Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu ve Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası olan 10 bin 96 metrekarelik Türkiye'ye ait toprakları IŞİD terör örgütüne verdiği iddiası doğru mudur?" diye sordu.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunan CHP'li Tanrıkulu şu soruları yöneltti:


"IŞİD terör örgütünün Musul Konsolosluğu'muzda rehin aldığı 49 vatandaşımızı serbest bırakma karşılığında AKP Hükümetinin, Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu ve Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası olan 10 bin 96 metrekarelik Türkiye'ye ait toprakları IŞİD terör örgütüne verdiği iddiası doğru mudur?


AKP Hükümeti tarafından 49 rehinemize karşılık Süleyman Şah Türbesi'nin de bulunduğu topraklarımızın IŞİD terör örgütüne verilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'na Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılması talimatının iletildiği iddiası doğru mudur?


21 Ağustos 2014 tarihi itibarıyla Süleyman Şah Türbesi'nde fiilen konuşlandırılan askerlerimizin sayısı nedir?


IŞİD terör örgütüne Süleyman Şah Türbesi'nin de yer aldığı 10 bin 96 metrekarelik topraklarımızın tamamı veya bir kısmı verilmiş midir?"



http://ift.tt/1q26Gu0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder