18 Ağustos 2014 Pazartesi

Aziz Yıldırım'ın kurbanları

Aziz Yıldırım'ın kurbanları


Fenerbahçe’de başkan Aziz Yıldırım’ın teknik direktör kıyımları devam ediyor. Geçen sezon ligin bitimine son üç hafta kala sarı lacivertli takımı şampiyonluğa ulaştıran başarılı teknik direktör Ersun Yanal Fenerbahçe’den istifa ederek, 16 yıllık Aziz Yıldırım döneminde görevinden ayrılan 14. Teknik direktör oldu.




Geçen sezon Fenerbahçe’yi iki yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştıran Ersun Yanal görevinden istifa etti. Yanal’ın istifa kararı spor kamuoyunda da büyük yankı buldu. Bu son istifayla birlikte Aziz Yıldırım yönetimindeki Fenerbahçe, son 16 yılda 114 teknik adam değiştirmiş oldu.


İşte Aziz Yıldırım döneminde sarı lacivertli takımda görev almış teknik direktörler:

Otto Bariç: Aziz Yıldırım’ın başkanlığa seçildiği ilk dönemde teknik direktörlük görevine getirilen Otto Bariç sezon sona ermeden görevinden ayrıldı.


Joachim Löw: 2014 Dünya Kupası’nda Almanya Milli Takımı’nı şampiyonluğa taşıyan Löw, 1998 yılında sarı lacivertli takımda Otto Bariç’ten sonra teknik direktörlük görevine getirildi. Fakat Alman teknik adamla da sezon sonunda yollar ayrıldı.


Rıdvan Dilmen : Kulüp tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında gösterilen Dilmen’in de Fenerbahçe’deki teknik direktörlük kariyeri sadece 5 hafta sürdü. Hakkında çıkan yıpratıcı haberlere dayanamayan Dilmen görevinden istifa etti.


Zdenek Zeman: 1994-1997 Lazio ve 1997-1999 yılları arasında Roma’yı çalıştırdıktan sonra Fenerbahçe’nin başına geçen İtalyan teknik adam büyük umutlarla girilen 1999-2000 sezonunu, Gaziantepsor’un arkasında dördüncü sırada tamamlayarak görevinden ayrılmak zorunda kaldı.


Turhan Sofuoğlu : Yardımcı teknik direktörlükten sonra takımın başına geçen Turhan Sofuğlu Fenerbahçe ile başarılı bir sezon geçirmiş olmasına rağmen, Fenerbahçe'den ayrıldı.


Mustafa Denizli: Milli Takım, Galatasaray ve Beşiktaş'ta görev yapan Mustafa Denizli Fenerbahçe’yi göreve geldiği ilk yıl şampiyonluğa taşıyarak sarı lacivertli kulübü bu başarıya ulaştıran ilk Türk teknik adam olarak tarihe geçti. Ancak ikinci sezonda alınan başarısız sonuçlar deneyimli teknik adamın sarı lacivertli kulüpten ayrılmasına neden oldu.


Werner Lorant: Mustafa Denizli’nin takımdan gönderilmesinin ardından göreve getirilen Alman Teknik Adam göreve geldiği ilk ilk sezonuda takımının ligi ikinci sırada bitirmesini sağladı. İkinci sezonda ise Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 6 Kasım'da, Galatasaray'a karşı alınan 6-0'lık tarihi galibiyete rağmen yönetim tarafından görevine son verildi.


Oğuz Çetin : Milli takımın ve Fenerbahçe’nin efsane oyuncuların biri olan Oğuz Çetin’in kanaryadaki teknik direktörlük dönemi de pek başarılı geçmeyerek 3 ay içinde son buldu.


Tamer Güney : 2003 yılında Fenerbahçe’de teknik direktörlük yapan Güney sezon sonunda görevinden istifa etti.


Christoph Daum : İki ayrı dönemde sarı lacivertli takımı çalıştıran Alman teknik adam göreve geldiği ilk dönemde Fenerbahçe ile üst üste iki kez şampiyonluk yaşadı. Sağlık sorunları nedeniyle takımdan ayrılan Daum ikinci kez takıma döndüğünde çok başarılı bir sezon geçirmiş olmasına rağmen, o sezon son haftada şampiyonluğu kıl payı Bursaspor’a kaptırarak görevinden de oldu.


Arthur Zico: Fenerbahçe taraftarlarının unutamadığı teknik adamlardan biri olan Arthur Zico göreve geldiği ilk sezonda takımını şampiyonluğa ulaştırmış olmasına rağmen, sarı lacivertli kulüpteki ikinci yılında alınan kötü sonuçların ardından günah keçisi ilan edilerek görevine son verildi.


Luis Aragones : 2010 yılında İspanya Milli Takımı’nı tarihinde ilk kez Avrupa Kupası Şampiyonluğuna ulaştıran İspanyol teknik adam, Fenerbahçe'de umduğunu bulamadı ve alınan kötü sonuçların ardından istifa ederek görevinden ayrıldı.


Aykut Kocaman : 1988-1996 yılları arasında Fenerbahçe’de top koşturan Aykut Kocaman, 2010 yılında göreve getirildi. Üç yıl görev yaptığı Fenerbahçe’de 1 Türkiye Ligi şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve Avrupa Ligi Kupası’nda yarı final oynatma başarısı gösteren Kocaman, beklenmedik bir şekilde 2013 yılının Mayıs ayında görevinden istifa etti.


Ersun Yanal : Aykut Kocaman’nın sürpriz bir şekilde görevinden ayrılmasından sonra takımın başına Ersun Yanal getirildi. Süper Kupa mağlubiyeti ve ligin ilk haftasında Konyaspor'a karşı alınan yenilgiden sonra çok eleştirilen Ersun Yanal kötü gidişata dur demeyi bildi ve iki sezondur hasret kalınan lig şampiyonluğunu takıma kazandırdı. Yanal’ın sezon bitiminde sona eren sözleşmesini iki yıl daha uzatarak yönetim üyeleri, başarılı teknik adama olan güveni tazelemiş oldu. Fakat sezon daha başlamadan hazırlık maçlarında alınan kötü sonuçlar, Yanal’ın özel hayatı ve takımdaki bazı futbolcularla yaşanan iletşim sorunları Ersun Yanal ile Aziz Yıldırım'ın arasının açılmasına neden oldu. Yaşanan fikir ayrılıklarıysa Yanal'ın yönetime sunmuş olduğu istifa mektubuyla son buldu.



http://ift.tt/1o5vY6q

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder