18 Ağustos 2014 Pazartesi

Seçilecek başbakan, 2019’a kadar partinin başında olacak

Seçilecek başbakan, 2019’a kadar partinin başında olacak


AKP’nin kurmaylarının açıklamaları, 28 Ağustos’ta görevi Erdoğan’a devredecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili planları da deşifre etti.




İktidara yakın gazetelerden Akşam’a konuşan Başbakan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan, 27 Ağustos’taki genel kurulda seçilecek Başbakan’ın 2019’a kadar partinin başında kalacağını belirtti. Akdoğan, “Belirlenecek isme geçici bir başbakan ve yönetime geçici bir yönetim olarak bakmak doğru değildir. Haksızlık ve nezaketsizliktir. Belirlenecek ekip, neticede ortak akılla bir ekip çalışması yapacak ve bu süreci götürecek. Elbette Tayyip Erdoğan en tecrübeli siyasetçi. Onun siyasi dehası birçok problemin aşılmasını sağladı. O da ilk seçimde başarısız olacak bir dizayn içine girmek istemez herhalde. Türkiye’nin geleceği de biraz buna endeksli. 12 yıllık bir müktesebat, birikim var. Aynı hareket, aynı kadro ve ruhla, aynı dinamizmle 2015 seçimlerine de gidecek. Tek fark, hareketin lideri cumhurbaşkanı olarak sürecin bir parçası olacak. 2015 seçimleri elbette önemli. Ondan sonra 4-5 yıllık kesintisiz bir dönem var. Ondan sonra hem genel seçimler hem cumhurbaşkanlığı seçimi aynı yıla denk geliyor. Güven ve istikrar içinde Türkiye çok ciddi hamleler yapabilir. Türkiye için altın yıllar olacaktır, 2015-2019 arası.” ifadelerini kullandı. Akdoğan’ın açıklaması, Abdullah Gül’ün 2015 genel seçimlerinde milletvekili seçilse bile başbakanlığının 2019’a kadar mümkün olmadığı anlamına geliyor.


MEHMET ALİ ŞAHİN: GÜL, BAŞBAKAN OLAMAYACAK


AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de önceki gece Karabük’te konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Abdullah Gül’ün ‘başbakan’ olamayacağını anlattı. Bu dönemi, ‘geçiş süreci’ olarak adlandırmanın doğru olmadığını anlatan Şahin, şöyle konuştu: “AK Parti’nin seçilecek olan yeni genel başkanı aynı zamanda başbakanı da olacaktır, olmalıdır. Bizim bu konudaki yaklaşımımız odur. Abdullah Bey görev süresi dolduktan sonra partimize gelse bile başbakan olamayacaktır, milletvekili olmadığı için. Önemli olan halkımıza vaat ettiğimiz bu programların uygulanmasıdır. Kimin başbakanlığında uygulanmış, kimin genel başkanlığında uygulanmış bunun fazla bir önemi yok. Tüm arkadaşlarımız da millete hizmet için bu parti içerisinde görev almışlardır. Abdullah Bey de aynı düşüncelerle bu partinin kurucularındandır. Şimdi gelirse yine aynı düşüncelerle gelecektir. İleride kime hangi görev düşer onu zaman gösterecektir.”



http://ift.tt/1o4ZhGm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder