26 Ağustos 2014 Salı

Roissy'de şüpheli ölüm

Roissy'de şüpheli ölüm


Sınır dışı edilmek üzere, Polis ekiplerince Paris Charles de Gaulle Havalimanı'na götürülürken yolda fenalaşarak hayatını kaybeden 51 yaşındaki Cezayir uyruklu kişinin ölümü tartışılmaya devam ediyor.




Geçen hafta, Paris'in batısında bulunan Vincennes Gözaltı Merkezi'nden (CRA) alınarak, Paris Roissy Charles de Gaulle Havalimanı'na götürülmek üzere polis otosuna bindirilen 51 yaşındaki Cezayir uyruklu kişi yolda fenalaşarak yaşamını yitirdi.


Polis kaynaklarınca olay sonrası yapılan ilk açıklamada Cezayir uyruklu kişinin ölüm nedeni kalp krizi olarak açıklandı.


Ölüm haberinin ardından Paris Cumhuriyet savcısı 'taksirle adam öldürme' suçundan soruşturma başlattı. Polis Teftiş Başkanlığı da görevli polisler hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Kesin ölüm nedenlerinin tespiti için Cezayir uyruklu kişinin ceseti otopsi yapılmak üzere Paris Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.


Cezayir uyruklu kişinin 16 Ağustos tarihinde de yine sınır dışı edilmek üzere havalamanına götürüldüğü sırada polis ekiplerine güçlük çıkardığı için sınır dışı edilemediği öğrenildi. Ayrıca, yaşamını yetiren Cezayir uyruklu kişinin geçmişte hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarını işlemekten dolayı hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.






http://ift.tt/XOZJDu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder