24 Eylül 2013 Salı

Avusturya’da aşırı sağcıların hedefi bu kez Türkçe

Avusturya’da aşırı sağcıların hedefi bu kez Türkçe


Avusturya’da federal seçimlere 10 gün kalırken aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) mensubu siyasetçiler, Türk göçmenler üzerinden puan toplamak için her yolu denemeye devam ediyorlar.




Avusturya Devlet Televizyonu ORF kanalında Avusturya Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Başkanı Werner Faymann ile FPÖ Başkanı Heinz Christian Strache arasında yapılan seçim programı ilginç bir tartışmaya konu oldu.


Daha önce Viyana kuşatmaları üzerinden Türk toplumuna hakaret eden FPÖ’lü siyasiler, bu sefer Başbakan Werner Faymann’ı Türkçe afişlerle seçim propagandası yapmakla suçladı.



CANLI YAYINDA TÜRK KÖKENLİ ADAYA SUÇLAMA

Strache, canlı yayında Türk kökenli aday Resul Ekrem Gönültaş’ın “Şimdi söz sizde” ve “Başbakanımız Werner Faymann seninleyiz” içerikli ve Faymann’ın resminin yer aldığı afişi çıkararak suçlamalarda bulundu.


Başbakan Faymann, “Bu afişleri bizim yapmadığımızı biliyorsun. Bu sizin fesat tarzınızın bir göstergesi. Bu konuyu daha önce on kere açıkladık.” şeklinde cevap verdi. FPÖ’nün tutumu tepki alırken aynı partinin Sırp seçmenlerin oyunu almak için Sırpça reklamlar verdiği ortaya çıktı.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/avusturya-da-asiri-sagcilarin-hedefi-bu-kez-turkce.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder