18 Eylül 2013 Çarşamba

Fransa'da AB karşıtlığı yükselişte

Fransa'da AB karşıtlığı yükselişte


Son yayımlanan anket sonuçları, kıtada beş yıldır devam eden borç krizinin ardından çoğu kişinin halen Avrupa Birliği üyesi olmanın iyi bir şey olduğunu düşündüğüne işaret etmekle birlikte Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'da AB karşıtlığının artmakta olduğunu gösteriyor.




Ifop'un hazırladığı ve sonuçları Fransız La Croix gazetesinde yayımlanan anket, İspanya'da AB karşıtlığının geçtiğimiz yıl Haziran ayında tespit edilen yüzde 26 seviyesinden yüzde 37'ye yükseldiğini gösterdi.


Aynı dönemde AB karşıtlığı Fransa'da yüzde 38'den yüzde 43'e, Almanya'da yüzde 36'dan yüzde 44'e ve İtalya'da yüzde 39'dan yüzde 45'e yükseldi.


Bu dört ülkenin üçünde Euro Bölgesi'nden ayrılmaya destek verenler halen azınlıkta olmakla birlikte oranlarında artış kaydedildi. Fransa'da ise ortak para birimini kullanmayı bırakmaya destek verenlerin oranı yüzde 35'ten yüzde 33'e geriledi.


Önümüzdeki hafta genel seçimlerin düzenleneceği Almanya'da ise insanlar, güneydeki ülkelere göre geleceğe daha iyimser bakıyor.


Almanların yalnızca yüzde 31'i Yunanistan'ın yaşadığı türden ekonomik sorunlar yaşayabileceklerine inanıyor. Bu oran Fransa'da yüzde 54, İspanya'da yüzde 56, İtalya'da ise yüzde 58 düzeyinde seyrediyor.


Anket, Ağustos-Eylül 2013 döneminde bin kişinin katılımıyla düzenlendi.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/fransa-da-ab-karsitligi-yukseliste.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder