20 Eylül 2013 Cuma

Fransa eski başbakanının Putin'in önünde ülkesini eleştirmesi tepki çekti

Fransa eski başbakanının Putin'in önünde ülkesini eleştirmesi tepki çekti


Fransa eski başbakanı François Fillon'un, Rusya'da, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Suriye tutumunu eleştirmesi tepki topladı.




Resmi ziyaret için Mali'de bulunan Cumhurbaşkanı François Hollande, Fillon'un açıklamaranı 'sorumsuzluk' olarak niteledi.


Yeşiller Partisi Meclis Grup Eşbaşkanı François de Rugy, açıklamaları ''Temelde çok ciddi bir durum. Putin'in önünde Fransa'nın Suriye tutumunu eleştirdi." ifadeleriyle değerlendirdi.


Sosyalist Parti milletvekili Olivier Faure da, ''Fransa'nın eski başbakanı ülkesinin uluslararası tutumunu krizin aktörlerinden birinin önünde eleştirebilir mi ?'' sorusunu yöneltti.


Fillon, sevgili Vladimir diye başladığı konuşmasında, Fransa'nın Amerika'dan bağımsızlığını kazanarak Suriye'de kendi kararını vermesi gerektiğini kaydetmişti. Frasa eski başbakanı, Rusya'nın Suriye'deki tutumunu da selamladığını ifade etti.


François Fillon'un adı 2017 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin muhtemel adayları arasında geçiyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/politika/fransa-eski-baskaninin-putin-in-onunde-ulkesini-elestirmesi-tepki-cekti.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder