18 Eylül 2013 Çarşamba

Fransa'da çipli ehliyet dönemi

Fransa'da çipli ehliyet dönemi


Fransa'da çipli ehliyet dönemi başladı. 16 Eylül'den itibaren eski ehliyetlerin yerini üzerinde kimlik bilgilerinin yer aldığı çipli ehliyetlerle değiştiriliyor.




Fransa'da ehliyetler 16 Eylül'den itibaren değiştiriliyor. AB'nin talebi çerçevesinde değiştirilen ehliyette kredi kartlarındakine benzer bir elektronik çip bulunuyor. Yeni ehliyet, kimlik bilgileri üzerindeki sahtecilik yapmayı engellemeyi amaçlıyor.


Ehliyetin üzerindeki çip üzerinde ehliyet sahibinin kimlik bilgileri, fotoğrafı, ehliyet teslim tarihi gibi ayrıntılı bilgiler bulunuyor. Ancak, çiplere sürücünün kaç puanı olduğu, aldığı cezaların tarihi gibi bilgiler eklenmedi.


Ancak, yeni ehliyetler için valiliklere gitmeye gerek yok. Zira, eski ehliyetlerin 19 Ocak 2033 yılına kadar geçerliliği devam ediyor. Valilikler, 2015 yılından itibaren eski ehliyet sahiplerine yeni ehliyetleri gönderecek. Bu değişimin uzun bir zaman diliminde gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak, 16 Eylül'den itibaren yeni ehliyet alan herkes çipli ehliyetlere sahip olacak.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/fransa-da-cipli-ehliyet-donemi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder