25 Eylül 2013 Çarşamba

Kazaklar Türk balığı ile tanıştı

Kazaklar Türk balığı ile tanıştı


Sabah kahvaltısında dahi kırmızı et tüketen Kazaklar balık etini de sevdi. Kırmızı etin daha çok rağbet gördüğü ülkede bir market içinde pişirilerek bedava dağıtılan Türk balık türleri büyük ilgi gördü. Türk balığını tattırma ve tanıtma etkinliği kapsamında pişirilen Türk balıklarının lezzeti ziyaretçiler tarafından büyük beneği kazandı. Ülkenin eski başkenti Almatı’da bir alış veriş merkezinde düzenlenen “Türk balığını tanıtma ve tattırma gününde” Kazaklar, başta levrek ve çipura olmak üzere birçok balık çeşidini tatma imkanı buldu. Hamsiden levreğe; alabalıktan çipuraya kadar birçok balığın pişirilerek davetlilere ikram edildiği etkinlikte onlarca kilogram balık tüketildi.




Kazakistan'da alabalığın son derece iyi tanındığını gözlemlediklerini söyleyen Sea Fresh firması ortaklarından Özgür Kansu, levrek, çipura ve hamsinin de tanıtımı için çaba harcadıklarını ifade etti. Ülkede son yıllarda kırmızı etten ziyade beyaz et ve su ürünlerinin büyük rağbet görmeye başladığına dikkat çeken Özgür Kansu, Türkiye’nin bu zenginliğinin dost ve kardeş ülke olan Kazakistan'da yaşayan vatandaşlara da tattırmak istediklerini söyledi.


BALIKLA BİRLİKTE ZEYTİNYAĞI

Etkinlik kapsamında tanıtılan bir diğer ürün ise zeytinyağı oldu. Balıkla birlikte zeytinyağının da Kazakistan’da çok bilinmediğine dikkat çeken Özgür Kansu, bu muhteşem tadın ülkede tanıtılması ve tattırılması açısından bu tür organizasyonların önemine vurgu yaparken, zeytin yağının Kazak mutfağına çok yakışacağına dikkat çekti. Kazak halkının sağlıklı yaşamaya son derece önem verdiğini ifade eden Kansu, zeytinyağının tadının, doğallığının ve sağlıklı yaşama katkılarının Kazakistan vatandaşları için büyük rağbet göreceğini iddia etti.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/kazaklar-tuk-baligi-ile-tanisti.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder