25 Eylül 2013 Çarşamba

Belçika’daki Hıristiyan sendikası, Müslümanları hedef aldı

Belçika’daki Hıristiyan sendikası, Müslümanları hedef aldı


Belçika’da Genel Hristiyan Sendikası’nın (ACV) kamu hizmetleri birimi Brüksel Başkent Bölgesi’ndeki tüm memurlara türban yasağı getirilmesini talep etti. Brüksel bölge hükümetinin kamu işlerinden sorumlu bakanı Bruno De Lille (Yeşiller Partisi), bu talebin “utanç verici” olduğunu dile getirirken, sendikanın hak arayanların yanında olması gerektiğini ve böyle bir girişimin yanlış olduğunu ifade etti.




Belçika’da başörtüsü son zamanlarda sıkça gündeme gelip kamuoyunu meşgul ederken, Hristiyan sendikasının vermiş olduğu bu önerge tepkileri üzerine çekti. Konuyla ilgili Bakan Bruno De Lille, “Bu tür talepler sürekli gündeme getirilmek isteniliyor. Sendikanın yapmış olduğu bu hareket utanç verici ve bu yasağı önlemek istiyorum. Her türlü tartışmaya açığız ama sendikanın hak arayanları savunacağı yerde böylesi bir talep sunması çok ilginç.” diyerek tepkisini dile getirdi.


Bilindiği gibi bu sene Belçika’da yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte devlet okullarında dini simge takma yasağı yürürlüğe girdi. Flaman Eğitim Bakanlığı’na bağlı 241 orta okul artık başörtülü öğrenci kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Yasak sadece öğrencileri değil aynı zamanda okul personelini de kapsıyor. Din dersi öğretmenleri ise Danıştay’ın kararıyla yasağın dışında tutulurken, başörtülü kız öğrenciler okul bulmakta zorlanmıştı.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/belcika-daki-hristiyan-sendikasi-muslumanlari-hedef-aldi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder