24 Eylül 2013 Salı

Toul, Anadolu Festivali ile tanıştı

Toul, Anadolu Festivali ile tanıştı


Lorraine bölgesinde yer alan Toul şehri, birincisi düzenlenen Toul Anadolu Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Croix-de-Metz bölgesinde düzenlenen festivale, Fransızlar da yoğun ilgi gösterdi.




Festivale katılan Toul Belediye Başkanı Alde Harmand, etkinliğe katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Toul Türk-Fransız Kültür Derneği Başkanı Ömer Demir de “İlk kez bütün halkımızın katılımıyla bir etkinlik düzenledik. Fransızlara da kendimizi anlatmak açısından çok yararlı oldu.” dedi. Ömer Demir, festivalin Toul'da bulunan Türk toplumunun birliktelik özlemlerinin tekar canlanması açısından faydalı olduğunun da altını çizdi. Demir, derneğin bugüne kadar gelmesinde kendisinden önceki başkanların da büyük emeği olduğunu vurgulayarak hepsine şükranlarını sunduğunu söyledi. Ayrıca festival boyunca gösterdikleri gayretten dolayı kadın kolları üyeleri ve yönetimine de teşekkür ettiğini belirtti.


Toul Türk-Fransız Kültür Derneği Başkanı Ömer Demir, bundan sonra da hizmetlerinin artarak devam edeceğini kaydederek özellikle gençlere yönelik önümüzdeki dönemde birçok projeyi devreye sokacaklarını açıkladı.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/toul-anadolu-festivali-ile-tanisti.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder