24 Eylül 2013 Salı

İngiltere'de iki kardeş, Suriye'deki terör kamplarına katılmakla suçlanıyor

İngiltere'de iki kardeş, Suriye'deki terör kamplarına katılmakla suçlanıyor


İngiltere'de iki kardeş Suriye'deki bir terör kampına katıldığı suçlamasıyla mahkemede yargılanacak.




Ülkenin güneydoğusunda yer alan Dover limanında araçlarında mühimmat bulunan Muhammed Hassan Nawaz (29) ve Hamza Nawaz (22) terör ekiplerince gözaltına alındı.


Suriye'deki terörist kamplarında eğitim aldığı iddiasıyla suçlanan iki kardeşin, karakolda gözaltında tutulduğu ve gelecek ay Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargı önüne çıkacağı bildirildi.


Fransa'nın Calais limanından dün araçlarıyla gemiye binen iki kardeş, İngiltere'nin Dover limanına geldiklerinde yapılan arama sonucunda araçlarında mühimmat bulunmuştu.


Polisin araçta 5 şarjör mermi, yüz maskesi, dayanıklı elbise, 6 cep telefonu ve mushaf içinde saklı bir adet SİM kartın bulduğu kaydediliyor.


Zanlıların bu yılın başında kendi araçlarıyla Fransa'ya seyahat ettikleri, Fransa'nın Lyon şehrinden uçakla Türkiye'ye giderek buradan da Suriye'deki terör kamplarına katıldıkları iddia ediliyor.


Muhammed Nawaz'ın laptopunda ise terör faaliyeti gerçekleştirmeye yönelik bilgiler ve El Kaide örgütünün online dergisi 'Inspire' sayfaları bulunduğu belirtiliyor.


Westminster Mahkemesi'nde kimlik bilgilerini teyit eden iki zanlı, 21 Ekim'de Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağı kaydedildi.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/ingiltere-de-iki-kardes-suriye-deki-teror-kamplarina-katilmakla-suclaniyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder