20 Haziran 2014 Cuma

Altın çağ sona erdi uygun adım eve dönüş

Altın çağ sona erdi uygun adım eve dönüş


2014 Brezilya Dünya Kupası'nın favorileri arasında gösterilen İspanya'nın galibiyet yüzü görmeden turnuvadan elenmesini şaşkınlık yarattı. İspanya Milli Takımı'nın teknik patronu Vicente del Bosque ise hezimet sonrası bir üst tura yükselmeyi hak etmediklerini söyledi.




Euro 2008’de zirveye çıkan, Güney Afrika 2010’da kürsünün en tepesinde yer alan, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da tacı takan Boğalar, Brezilya’da hüsrana uğradı. Matadorların erken vedası, ülke basınında geniş yankı uyandırdı.


Marca, Andres İniesta’nın olduğu fotoğrafın üstünde ‘The End’ manşetini attı ve, “İspanya Milli Takımı’nın en şanlı döneminin üzücü sonu.” ifadelerini kullandı. “Özür dilemeyin, size çok şey borçluyuz.” diyen AS, 2008, 2010 ve 2012’deki başarıları hatırlatarak, “Devam ederken iyiydi.” dedi. Mundo Deportivo ise tahtını oğlu Prens Felipe’ye bırakan İspanya Kralı Juan Carlos’a atıfta bulundu: “Feragat ettiler.” “İspanya’nın tarihî nakavtı.” cümlesini seçen Sport’un yorumu şöyle oldu: “İspanya’nın başarısızlığı Barcelona’nın başarısızlığı.”


El Mundo, birinci sayfasında okurlarına, “Maracana’da altın çağın sonu.” başlığıyla seslendi. Teknik Direktör Vicente del Bosque suçlandı: “Milli takımın düşüşünden söz edilebilir; ancak İspanyol futbolunun değil.” El Pais’in, “İspanya Titanik oldu” haberinde, “İspanya tarihinin en iyi milli takımı, Şili’ye yenilerek elendi ve tekrarlanamaz bir dönemi kapattı.” denildi.


DEL BOSQUE: ÖZÜRE GEREK YOK!

İki mücadelede tam 7 gol yiyen son şampiyonun hocası Vicente del Bosque, bir üst tura yükselmeyi hak etmediklerini söyledi. Şili hezimetini değerlendiren Vicente del Bosque, rakibin kendilerinden daha iyi olduğunu itiraf etti. Şölendeki birçok rakipten daha aşağı seviyede olduklarını vurgulayan 63 yaşındaki tecrübe, şunları kaydetti: “Şikâyet edemeyiz. İleride baskı oluşturduk; ama gol yollarında biraz daha şansa ihtiyacımız vardı. Ritmimizi yakalayamadık. Yeterince cesur olamamamız bizim adımıza utandırıcıydı. Şili oyun stiline bağlı kaldı ve fizik güçleri etkileyiciydi.”


24-25 günlük sürede gayet iyi idmanlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Del Bosque, “İlk 11’i seçerken zorlandık; çünkü herkes hazırdı. Ancak Hollanda karşılaşmasının ikinci yarısı, Şili mücadelesinin ilk devresi problem oldu.” açıklamasını yaptı. Bir dönem Beşiktaş’a taktik veren İspanyol, istifa söylentilerine açıklık getirdi: “En doğru kararı alacağız. Ben de kendi vaziyetime bakacağım. Özür dilenecek bir durum yok. Büyük efor harcadık; fakat gol yollarında etkisizdik. Bir şeyler eksik kaldı. İlk defa bu kadar güçsüz göründük.”


Xabi’ye göre açlık kayboldu

İspanya’nın tecrübeli futbolcusu Xabi Alonso başarısızlığı, açlıklarını kaybetmelerine bağladı. Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi’nde kupaya uzanan yetenekli orta saha, “Seviyemizi koruyamadık. Daha önceki başarılar geride kaldı. Devamını getiremedik. Mental ve fiziksel açıdan hazır değildik.” diye konuştu. Evlerine dönmelerinin gururlarını incittiğini vurgulayan 32 yaşındaki deneyim, “Eskiden nasıl kazanmamız gerektiğini biliyorduk. Şimdi ise nasıl kaybedeceğimizi. Bu durumdan kurtulmamız için değişim gerekiyor.” ifadelerini kullandı.


Casillas’tan taraftara özür

İspanya Milli Takımı’nın kaptanı Iker Casillas, taraftarlarından özür diledi. Şili karşısında ellerinden geleni yaptıklarını; ama galibiyete ulaşamadıklarını anlatan Real Madridli file bekçisi, “Çok üzgünüz. Faciaydı ve bunu kabullenmek zorundayız. Millî formayla son maçım mı bilmiyorum.” dedi. Futbolcular olarak sorumluluğu üzerlerine aldıklarını belirten 33 yaşındaki eldiven şunları kaydetti: “Acı içinde ve yıkılmış olarak gidiyoruz. Şu an ileriye bakmak ve ne olduğu hakkında düşünmek lazım; ancak şimdi acele karar alınacak bir zaman değil.”


‘Rakipleri, İspanya’yı çözdü’

Portekizli teknik adam Jose Mourinho, İspanya’nın hocası Vicente del Bosque’yi eleştirdi. İspanyol antrenörün 4 günde iki farklı takımla; ancak aynı taktikle oynadığını belirten İngiliz devi Chelsea’nin menajeri şöyle devam etti: “Maçlara stratejik bakamadı, hazırlanamadı. Hücumda sıkıntılar vardı. Pedro ve Jordi Alba ekibin dengesini bozuyordu. Yavaş ve mutsuzdular. İnsanlar derslerine çalışıyor ve bir sonraki İspanya maçına daha iyi çıkıyor.”


Maradona: Bıyık yanlış yaptı!

Arjantinli efsane Diego Armando Maradona, Vicente del Bosque’nin, kaleci Iker Casillas’ı oynatarak hata yaptığı fikrinde. Real Madridli file bekçisinin çok önceden ritmini ve güvenini kaybettiğini vurgulayan unutulmaz isim, Del Bosque’ye yüklendi: “Bıyık yanlış yaptı! Dünya, Hollanda’nın İspanya zaferine şaşırdı; ama Şili daha iyi ve daha güzel bir galibiyet aldı. İspanyolları sahadan sildiler.”



http://ift.tt/1m2VPzh

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder