30 Haziran 2014 Pazartesi

Sarkozy'nin avukatı ve Yargıtay savcılarına 'köstebek' gözaltısı

Sarkozy'nin avukatı ve Yargıtay savcılarına 'köstebek' gözaltısı


Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye, yargılandığı Bettancourt davasıyla ilgili bilgi sızdırıldığı iddiaları sonrası başlatılan soruşturmada, eski cumhurbaşkanının avukatı Thierry Herzog ve iki Yargıtay yüksek savcısı gözaltına alındı.




Yolsuzluk ve vergi suçlarına karşı mücadele merkezinin adli kolluk güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Herzog'un yanı sıra telefon dinlemelerine takılan Yargıtay savcıları Gilbert Azibert ve Patrick Sassoust da gözaltına alındı.


Le Monde gazetesi, hakimler Patricia Simon ve Claire Thepaut tarafından yürütülen soruşturmada, Yargıtay savcıları ve Sarkozy'nin avukatının soruşturmayı etkilemek ve soruşturmanın gizliliğinin ihlal etmekle suçlandıklarını yazdı. Ayrıca Nicolas Sarkozy'nin kendisinin de birkaç gün içinde soruşturmanın yürütüldüğü merkeze gelerek ifade verebileceği iddia edildi.


Soruşturma, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'den yasa dışı seçim yardımı aldığı iddia iddiaları sonrası Sarkozy'nin Nisan 2013'ten beri mahkeme kararıyla dinlemeye alınmasıyla ortaya çıkmıştı. Sarkozy'nin 26 Şubat'ta avukatı Thierry Herzog ile yaptığı konuşmada, kendisinin de yargılandığı Bettancourt davasıyla ilgili Yargıtay Savcısı Gilbert Azibert'ten usulsüz bilgi aldığı iddia edilmişti. Konuşmada, Herzog'un, emekliliği yaklaşan Azibert'in, Monaco'da devlet danışmanlığı görevinde mutlu olacağını eski cumhurbaşkanıyla paylaştığı belirtiliyor.



http://ift.tt/1z1XI4X

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder