12 Haziran 2014 Perşembe

Google Plus'a erişim engellendi

Google Plus'a erişim engellendi


Telekomünikasyin İletişim Başkanlığı (TİB) dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Google'ın sosyal ağı Google Plus'u erişime kapattı. Saatler sonra erişime açılan sitenin, internet servis sağlayıcılar ile TİB arasında yaşanan bir sorundan kaynaklandığı açıklandı.




Bu sabah kullanıcılar Google'ın sosyal ağı plus.google.com'un internet sitesine erişim sağlayamadı. BTK'nın internet sitesi sorgulama sayfasında TİB'in site üzerinde idari tedbir uyguladığı ortaya çıktı.


Uyarıda şu ifadeler yer alıyordu:


"5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (plus.google.com) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 10/06/2014 tarih ve 490.05.01.2014.-113227 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır."


TİB'DEKİ HATA YÜZÜNDEN ERİŞİME KAPANMIŞ


Hürriyet'e konuşan Google'a yakın bir kaynağa göre yaşanan teknik hatadan dolayı site kapatıldı. Buna göre internet servis sağlayıcılar ile Telekomünikasyin İletişim Başkanlığı (TİB) arasında bir teknik sorun yaşandı. Başka bir deyişle YouTube veya Twitter'ın kapatılmasında olduğu gibi içerik sebebiyle bir idari tedbir karari uygulanmadı.


TİB'in çalışmaları sonucu siteye erişim TSİ 11.00 itibariyle tekrar sağlandı.




http://ift.tt/1ubxJ5X

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder