17 Haziran 2014 Salı

Köşk'te, eşyalarınızı topladınız mı?

Köşk'te, eşyalarınızı topladınız mı?


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin '7 yıldır Cumhurbaşkanısınız, hüzünlü müsünüz? Köşk'te eşyalarınızı toplamaya başladınız mı?' şeklindeki sorusuna gülümseyerek karşılık verdi.




Gül, şu ifadeleri kullandı: "Adaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Kısa bir süre içerisinde tüm adaylar belli olacak. Tabi ki ben Cumhurbaşkanı olarak Anayasa gereği siyaset üstü tavrımı sürdürmek zorundayım. Anayasal görevim. Şu da bir gerçek ki; AK Parti'nin kurucularındanım. Dolayısıyla partinin kurucusuyum ve bütün kademelerinde bulundum. Dolayısıyla bütün bu konuları kendi aramızda da değerlendireceğiz. Türkiye'nin geleceği, partiyle ilgili düşüncülerimiz, aramızda konuşacağımız konulardır. Bugünkü Cumhurbaşkanlığı görevim olduğu süre içerisinde sonuna kadar siyaset üstü tavrımı sürdürmek bir Anayasa görevidir."


Cumhurbaşkanlığı görevi süresince yaptıkları ile ilgili geçmişinin halk tarafından değerlendireceğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye yakışır, Türk demokrasisini daha güçlü ortaya çıkacak biçimde cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılmasını isterken, "Çevremizde bu olağan üstü olaylar devam ederken Türkiye'nin içini konsolide etmek, içini sağlamlaştırmak ve Türkiye'yi her bakımdan yüceltmek ve bu bölgede güvenli bir ada olduğunu her herkese göstermek gerekir,. Aynı zamanda çevremizdeki ateşin söndürülmesi içinde elimizden gelen tüm gayretleri uluslararası camiayla birlikte yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


IRAK'TA ÜZÜCÜ ŞEYLER OLUYOR


Irak'ta çok üzücü olayların cerayan ettiğini yineleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehirlerin yakılıp-yıkıldığını, Irak'taki ateşin iç çatışma, mezhep çatışması olarak geliştiğini bildirirken, "Bunlar çok üzücü ve ders alınacak şeylerdir. Bütün bunların Müslümanlar içerisinde ceyran edilmesi ise ayrı bir üzüntü kaynağı olması gerekir ve İslam diniyle ilgili imajını bütün dünyada bozulduğuna üzülerek görüyoruz. Halbuki İslam dini haksız yere bir insan öldürmenin bütün insanlığı öldürmek gibi olduğunu söyleyen ve yasaklayan bir dindir. O bakımdan bunun daha da derinleşmemesi hepimizin arzusudur. Bölge olarak biz elimizden geleni yapıyoruz" dedi.



http://ift.tt/1lNt1uG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder