23 Haziran 2014 Pazartesi

Paris Müzik Bayramı eşliğinde eğlendi

Paris Müzik Bayramı eşliğinde eğlendi


21 Haziran Cumartesi günü başta başkent Paris olmak üzere, Fransa'nın çeşitli şehirlerinde Müzik Bayramı kutlandı. 1982 yılında, dönemin Kültür Bakanı Jack Lang tarafından başlatılan etkinlik, o tarihten bu yana Fransa'da her sene, 21 Haziran tarihinde kutlanıyor.




Bu sene de en coşkulu ve kalabalık Müzik Bayramı başkent Paris'te yaşandı. Sayısız konsere sahne olan başkentte, aris'liler, sabahın erken saatlerinden itibaren senfonik müzikten, etnik müziğe, çağdaş müzikten, dünya müziğine kadar değişik müzik türlerini dinleme fırsatı buldu. Paris'in değişik semtlerinde düzenlenen, sokak konserlerine hem Paris'liler hem de şehri ziyaret eden turistler yoğun ilgi gösterdi. Herkese açık ve ücretsiz olarak düzenlenen etkinliklere popüler sanatçılar da destek verdi.


Paris'in en eski müzikholü Olympia’da kurulan dev sahnede Amerikalı sanatçı Lana del Rey, 3. Paris’te ise Fransız şarkıcı Michel Jonasz sahne aldı. Palais Royal’de ise Fransız rap sanatçıları Nemir ve Oxmo Puccino müzik severlerle buluştu. Louvre Piramidi altında ise Paris Senfoni Orkestrası, ünlü orkestra şefi Paavo Jarvi yönetiminde bir konser verdi. Paris'lilerin ilgi gösterdiği organizasyon, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Fransa genelindeyse Müzik Bayramı'na yaklaşık 5 bin amatör ve profesyonel sanatçının katıldığı öğrenildi.



http://ift.tt/1pDk0p6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder