30 Haziran 2014 Pazartesi

Söyle kimin “Olcan”?

Söyle kimin “Olcan”?


Brezilya’da Dünya Kupası heyecanı yaşanırken Türkiye’de ise transfer heyecanı yaşanıyor. Geçen yıl ortaya koyduğu performans ile göz dolduran Trabzonsporlu Olcan Adın Galatasaray ve Beşiktaş’ın kıskancında yer alıyor.




Spor Toto Süper Ligi’nde gelecek sezon için kadrolarını güçlendirmek isteyen takımların hedefinde yabancı oyuncu sınırlaması yüzünden Türk oyuncular var. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor formasıyla müthiş bir performansa imza atan Olcan Adın ise transfer listesinin en tepesinde yer alıyor.


Tranbzonsor ile Haziran 2015’e kadar sözleşmesi olan yıldız futbolcu bu yaz döneminde takımdan ayrılmaya sıcak bakıyor. Kendisine gelen tekliflerden dolayı memnun olan yıldız oyuncu “beni Beşiktaş istiyor ben oraya gitmek istiyorum” diyerek birkez daha yönetime kararını ilettiği gelen haberler arasında. Galatasaray ve Beşiktaş’ın ciddi teklifler götürdüğü oyuncu için son sözü ise Trabzonspor yönetimi söylecek. Başlarda Olcan’ı satmayacaklarını dile getiren bordo mavili yönetim yıldız oyuncunun ayrılmaya sıcak bakması ve sözleşmesinin de gelecek yıl sona erecek olmasını göz önüne alarak gelen teklifleri değerlendirmeye başladı. 2012 yılında Gaziantepspor’dan 3 buçuk miyon euroya transfer ettikleri yıldız oyuncu için yaklaşık 6 milyon euro talep eden bordo mavili yönetim Galatasaray ve Beşiktaş’dan takas artı para tekliflerine pek sıcak bakmıyor. Olcan’dan gelecek nakit para ile forvet hattına dünya çapında bir yıldızı kadrosuna katmayı düşünen Trabzonspor’un birkaç hafta için nihayi kararını vermesi bekleniyor.


Olcan’nın geçen yıl performansı

Trabzonspor’un ligi dördüncü sırada bitirmesinde büyük pay sahibi olan Olcan Adın geçtiğimiz sezon kariyerindeki en gollü sezonunu yaşadı. Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Ligi’nde 33 maça çıkan 29 yaşındaki oyuncu 10 gol 9 asistlik bir performans sergiledi. Ligde oynadığı 33 maçın tamamında ilk onbirde çıkan yıldız oyuncu 2961 dakika sahada kalarak geçtiğimiz sezon bordo mavili takımda en çok sahada kalan oyuncu oyuncu oldu. Avrupa Ligin’de de 14 maça çıkan Olcan Adın 5 gol kayd etti. Bu sezon bordo mavili formayla toplamda 48 maça çıkarak en çok forma giyen oyuncu olan Olcan aynı zamanda Paulo Henrique’den sonra 15 gol ve 15 asist ile takımın en skorer ismi oldu.


Olcan Adın kimdir

Özellikle geçen yıl Trabzonspor forması altında segilediği müthiş performas ile tekrardan milli takıma kadar yükselen Olcan adın futbola bu yıl tekrardan Süper Lig'e Balıkesirspor’da başladı. Balıkesirspor’dan sonra kısa bir süreliğine Kartalspor tecrubesi yaşayan milli yıldız buradan büyük umutlarla Fenerbahçe’ye transfer oldu. 2003 yılında transfer olduğu Fenerbahçe’de pek istenileni veremeyen Olcan Adın sarı lacivertli forma altında sadece 6 maça çıkarken 1 gol kaydedebildi. Sarı lacivertli kulüp bünyesi altında farklı takımlarda kiralık olarak forma giyen Olcan 2008 yılında ise Fenerbahçe ile bağlarını tamamile kopararak adeta yeniden doğacağı Gaziantepspor’a transfer oldu. Gaziantepspor’da geçirdiği ilk sezonda istediği performansı ortaya koyamasa da adeta bir patlama yaşayarak yeniden dört büyüklerin hedefine girdi. 2012 yılında 3 buçuk milyon euroya Trabzonspor’un yolunu tutan Olcan kariyerinin en başarılı yıllarını bordo mavili forma altında geçirdi.



http://ift.tt/1k5AMaQ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder