23 Haziran 2014 Pazartesi

Erdoğan’dan Hizmet’e bayrak iftirası

Erdoğan’dan Hizmet’e bayrak iftirası


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hizmet Hareketi’ne yönelik hakaret ve iftiralarını, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) etkinliğine katılmak için gittiği Fransa’da da sürdürdü.




Lyon şehrinin Eurexpo isimli fuar alanında Fransalı Türk vatandaşlara hitap eden Erdoğan, Camia’yı ve muhalefet partilerini barış sürecini sabote etmekle suçladı. Paris’teki Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez cinayeti ile terör örgütü sempatizanı tarafından Lice’de indirilen bayrak olayıyla ilgili Hizmet Hareketi’ni hedef gösterdi. Erdoğan, “Bayrağımıza yönelik Lice’de bir saldırı yaptılar. Bunun arkasında da Pensilvanya var. Yine onun arkasında CHP ve MHP var. Bunları da aşacağız.” iddiasında bulundu. Türkiye’de ikinci devlet hayali bulunanların olduğunu söyledi ve, “Böyle bir hayalin içine kimse girmesin. Tek bayrak tek vatan dedik. Bir kısmı siyasal Kürtçülük, bir kısmı siyasal Türkçülük yapıyor.” dedi.


Erdoğan, anayasa değişikliği ile 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına imkân sağladıklarını ifade ederken de sözü yolsuzluk operasyonlarına getirdi. 17 Aralık operasyonunun ‘darbe girişimi’ olduğu iddiasını tekrarlayıp, “Milletin seçilmiş iktidarına yargı yoluyla darbe yapmaya yeltenenlerden de bunun hesabı sorulacak. Üstelik 34 yıl bekleyerek değil, hemen hesabı sorulacak. Bu Pensilvanya, Türkiye’deki her darbeye lojistik destek sağladı.” ifadelerini kullandı. 630 bin Türkiye kökenli göçmenin yaşadığı Fransa, Almanya’dan sonra Avrupa’da ikinci büyük Türk nüfusuna sahip. Mitinge Lyon’un dışında Fransa’nın farklı şehirlerinden toplu katılımlar dikkat çekti.



http://ift.tt/1liOFa1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder