18 Haziran 2014 Çarşamba

Strasbourg’da üç dinin temsilcileri “Kardeşlik” için yürüyecek

Strasbourg’da üç dinin temsilcileri “Kardeşlik” için yürüyecek


Strasbourg’da dinler ve kültürler arası diyaloğu teşvik etmek amacıyla üç semavi dinin temsilcilerinin katılacağı “Kardeşlik Yürüyüşü” düzenlenecek. Bas-Rhin bölgesi eski milletvekillerinden Jean-Philippe Maurer'in girişimiyle, Strasbourg'da 29 Haziran tarihinde “Kardeşlik Yürüyüşü” düzenlenecek. Üç semavi dinin temsilcilerinin katılacağı “Kardeşlik Yürüyüşü", Meinau sinagogundan başlayacak. Daha sonra yürüyüşe katılanlar Strasbourg'un Katolik ve Protestan kiliselerine ziyarette bulunduktan sonra, Eyüp Sultan Camii'ne geçecek.




Görüşlerine başvurduğumuz “Kardeşlik Yürüyüşü'nün” organizatörü Jean-Philippe Maurer, geçen yıl yürüyüşe 230 kişinin katıldığını ve bu insanlar arasında Müslüman, Hristiyan ve Yahudi din adamlarının da bulunduğunu ifade etti. Bu sene daha yüksek bir katılım beklediklerini söyleyen Maurer, etkinliğin dinler arası kardeşliği pekiştirmeyi amaçladığını aktardı.


Milli Görüş Teşkilatına bağlı Eyüp Sultan Camii de dinler arası diyaloğu pekiştirecek projelere destek veriyor. Yaklaşık 3 saat sürecek bu seneki yürüyüşün son durağı Eyüp Sulan Camii olacak. Bu yıl, yürüyüşün Ramazan ayına denk gelmesiyle de,cami yönetimi akşam katılımcılara iftar yemeği verecek.



http://ift.tt/1kN67OZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder