17 Haziran 2014 Salı

Irkçı, ayrımcı, faşist, cahil

Irkçı, ayrımcı, faşist, cahil


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında partililere seslendi. Başbakan'ın konuşmasında ana gündem maddesi yine CHP, MHP ve Hizmet Hareketi idi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Irkçı, faşist ve ayrımcı' sözleri ile eleştiren Erdoğan, CHP ve MHP'nin 'çatı aday'olarak gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili ise 'Değerlendirmeyi millet yapsın' ifadelerini kullandı.




Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, "CHP'nin genel müdürü son zamanlarda çok sık olarak Ortadoğu'dan bataklık olarak bahsediyor. Bu apaçık cehalettir. Ortadoğu'ya milyonlarca insanın yaşadığı, vatanlarının olduğu bir bölgeye bataklık demek ırkçılıktır, ayrımcılıktır, faşizmin ortaya çıkmasıdır. Zannedersiniz ki CHP'nin genel müdürü Paris'te Londra'da doğdu. Tunceli'de doğacak, orada büyüyecek, sonra Ortadoğu'ya bataklık diyeceksin. Bu hem ırkçılıktır, hem de aslını özünü inkardır" dedi.Erdoğan, şunları kaydetti:"Asırlar boyunca biz bu coğrafyada bunu yapıyoruz. Allah aşkına, bu coğrafyada yaşayan herkes bir baksın, canlı bomba olup, bir camiye girip, o bombayı orada patlatmak, namaz kılan insanların ölümüne sebep olmak, herhangi bir mezheple, semavi dinle izah edilebilir mi? Canlı bomba olup kendisini patlatan da kelime-i şahadet getiriyor, namaz kılan da şehadet getiriyor. Aman yarabbi… Bu ne menem iştir? Bundan daha acı bir manzara olabilir mi? Biz böyle bir yanlışın içinde asla olmadık. Filistin'in hakkını savunurken, onlar Şii diye değil. Onlar insan diye mazlum diye mağdur diye savunduk. Biz CHP'nin, özellikle de CHP Genel Müdürü'nün Ortadoğu politikasında hangi kriterleri esas aldığını çok iyi biliyoruz. Bu yaklaşım son derece tehlikeli bir yaklaşımdır. CHP, bir yandan genel müdürünün açıklamalarıyla bir yandan da yandaş medyasının haber ve yorumlarıyla bizim oradaki vatandaşlarımızın hayatlarını ciddi şekilde tehlikeye atıyor. Böyle sorumsuzluk olmaz. CHP, dış politikada mezhep taassubunun, iç politikada terör örgütlerinin, siyaset üretmede de Pensilvanya'nın esiri haline gelmiştir. MHP'ye yavru muhalefet demiştik, bunu bile hak etmiyor. MHP doğrudan doğruya CHP ve Pensilvanya'nın vagonu haline gelmiştir."


MHP CHP'NİN VE PENSİLVANYA'NIN VAGONU OLDU


MHP'ye yavru muhalefet dediklerini kaydeden Başbakan, MHP'nin doğrudan CHP'nin ve Pensilvanya'nın vagonu haline geldiğini öne sürdü." IŞİD'in elindeki vatandaşlarımızı kurtarmak istiyoruz. CHP ve MHP'nin yaptığı sorumsuzluk ortadadır. Diyarbakır'da bayrağımıza yapılan alçakça saldırı sonrası CHP ve MHP aynı tutum içerisine girmiştir. Terör örgütü bunların eline bir malzeme verdi. CHP, MHP ve HDP buna çanak tuttu. Bayrağımızı yakanlarla CHP birlik olmadı mı? Milletvekilleri polise küfür etmedi mi? Devamlı yenilen bu partiler ellerinde gelen her şeyi yapıyorlar. Tıpkı Pensilvanya gibi bir ölçüleri artık yok." ifadelerini kullandı.


İRAN'I YALNIZ BIRAKMADIK


İran'ın uluslararası sorunlarını ele alırken mezhepi değil komşuluğu esas aldıklarını aktaran Erdoğan, . İran'ı yalnız bırakmadıklarını dile getirdi ve ekledi, ". Irak'ta hakkın tarafında yer aldık. Irak'ta tüm grupları bağrımıza bastık. Suriye'deki mezalime karşı çıkarken de mezhepi esas almadık. Hakkı ve sabrı tavsiye ettik. Bundan sonra da böyle olacağız. Biz tarafsızlıktan bahsetmiyoruz. Bitaraf olan bertaraf olur. Her zaman hakkın tarafında olmaktan bahsediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde yurtta sulh cihanda sulh sözü anlaşılamadı. Filistin'e sırtımızı dönebilirdik. Mısır'da, Suriye'ye sessiz kalabilirdik. Komşuda yangın varken siz rahat oturamazsınız.


CHP KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA EN SEFİL DÖNEMLERİNİ YAŞIYOR


"Musul'da yaşanan hadiseden sonra CHP sınırı aşmıştır. CHP Türkiye içinde ateşle oynamakta ve Irak'ta da ateşe körükle gitmektedir. Biz genel müdürün nasıl bir yaklaşım içinde olduğunu biliyoruz. Kendisi ve yandaş medyası oradaki vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atıyor. Bunu bizzat genel müdür ve mezhep çatışmasını isteyen vekiller yapıyor. CHP kurulduğundan bu yana en sefil dönemini yaşıyor."



http://ift.tt/1vzviwB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder