27 Haziran 2014 Cuma

Cezayir attı, Fransızlar uykusuz kaldı

Cezayir attı, Fransızlar uykusuz kaldı


Cezayir'in Dünya Kupası tarihinde ilk kez Rusya ile 1-1 berabere kalarak ikinci tura çıkması, Fransa'daki Cezayirlileri sokağa döktü.




Gece sabaha kadar Fransa genelinde süren kutlamalarda 76 kişi göz altına alındı. Kutlamaların olaysız geçtiği Paris'te, Champs Elysee ve Eyfel kulesinin çevresinde trafik durma noktasına gelirken, polis yoğun güvenlik önlemi aldı.


Fransa'nın kuzeyinde yer alan Lille'de ise 20'den fazla aracın yakıldığı ve 22 kişinin olaylar nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Ayrıca La Voix du Nord gazetesi, Roubaix İşçi Bulma Kurumu'nun camlarının kutlamalar esnasında kırıldığını yazdı. Lyon'da ise 30'dan fazla aracın ve çöp kutusunun yakıldığı belirtildi. Marsilya'da ise iki motosikletli polisin Cezayirli taraftarların saldırısına uğradığı iddia edildi.


Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet de çıkan olayları kınadığını belirterek, küçük bir azınlığın Dünya Kupası'nı bahane ederek, güvenlik güçleri ve itfaiyeye saldırdığını söyledi. Brandet, kutlamaların çoğunluğunun olaysız tamamlandığının da altını çizdi.


Cezayir'in pazartesi günü ikinci tur karşılaşmasında Almanya ile karşılaşacağını hatırlatan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, pazartesi günü, güvenlik güçlerinin Fransa genelinde teyakkuz halinde bulunacağının aktardı.



http://ift.tt/1nPc3cc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder