26 Haziran 2014 Perşembe

Aslan, Alman istiyor

Aslan, Alman istiyor


Galatasaray, teknik direktör konusunda işleri yoluna koyamadı. Sarı-Kırmızılı yönetim, Roberto Mancini’yle yollarını ayırdıktan sonra görüştüğü Mircea Lucescu ve Thomas Tuchel’le anlaşamadı. Alman ekolü isteyen Başkan Ünal Aysal, rotayı Ottmar Hitzfeld, Joachim Löw ile Jürgen Klinsmann’a çevirdi.




Teknik direktör Mircea Lucescu’dan sonra Alman çalıştırıcı Thomas Tuchel’den de olumsuz cevap alan Galatasaray yönetimi, temasta olduğu diğer isimlere yöneldi. Sarı-Kırmızılıların başkanı Ünal Aysal’ın tercihinin Alman antrenörden yana olduğu ve üç ismin ön plana çıktığı öğrenildi. Alman Ottmar Hitzfeld, Joachim Löw ve Jürgen Klinsmann’ın listenin ilk sırasında yer aldığı Cim Bom’da, yönetim ilk olarak İsviçre Milli Takımı’nın başındaki Ottmar Hitzfeld’le temasa geçmişti. 65 yaşındaki deneyim, Dünya Kupası sonrası antrenörlük kariyerini sonlandırmak istediğini söylemesine rağmen Başkan Aysal’ın Alman teknik adamla görüşeceği öğrenildi.


Alman Milli Takımı’yla başarılı bir grafik çizen Löw ile menajerler aracılığıyla temas kuran Galatasaray yönetimi, henüz teklifine cevap alamadı. Löw ile Almanya’nın maçlarının bitiminden sonra masaya oturmayı planlayan Sarı-Kırmızılı idarecilerin bu konuda ısrarcı olacakları belirtiliyor. Aysal’ın takımın başına getirmek istediği üçüncü aday ise ABD Milli Takımı’nı çalıştıran Jürgen Klinsmann. Yönetimin görüştüğü Klinsmann’ın da Löw gibi yapılan teklife cevap vermediği ve Dünya Kupası’ndaki maçların bitmesini beklediği kaydedildi.


Öte yandan transfer çalışmalarını sürdüren Aslan’ın lig biter bitmez teklifte bulunduğu Mevlüt Erdinç konusunda gelişme yaşandığı bildirildi. St.Etienne kulübünün, Fransa’da yeni bir forvet oyuncusunu kadrosuna dahil ettiği ve bu transferde Sarı-Kırmızılıların teklifini yükseltmesini istediği ortaya çıktı. Cim Bom, 27 yaşındaki golcü için 3 milyon Euro’nun yanında Dany’yi önermişti.


Galatasaray’dan şike açıklaması


Şike davasında yeniden yargılama kararı çıkmasının yankıları sürüyor. Galatasaray dün sert bir bildiri yayınlarken açıklamada, “13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı konusunda değerlendirme yapmayı doğru bulmuyoruz. Ancak kararın sportif hukuk açısından ‘Şike Davası’nın özüyle ilgisi yoktur. Adı geçen hükümlüler, yeniden yargılama yoluyla beraat etseler dahi, 2010-11 sezonunda şike yapılmış olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir. Galatasaray, kendisine UEFA’dan gönderilen yazı doğrultusunda, gruplara doğrudan katılarak Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecektir.” denildi.



http://ift.tt/VqFHy6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder