11 Haziran 2014 Çarşamba

Avrupalı taksiciler bu “uygulamaya” çok kızdı

Avrupalı taksiciler bu “uygulamaya” çok kızdı


ABD’li akıllı telefon uygulaması Uber’e karşı Avrupalı takisciler isyan bayrağını açtı. Uygulama sayesinde arabası ve ehliyeti olan 21 yaşından büyükler taksicilik yapabiliyor. Taksiciler uygulamanın yasaklanmısını istiyor.




Almanya başta olmak üzere Avrupalı binlerce taksici bugün caddeleri trafiğe kapatacak ve protesto eylemleri yapacaklar.


Almanya’nın Berlin, Hamburg, Köln, Münih gibi şehirlerinde taksi soförleri, ABD’li akıllı telefon uygulaması Uber’i protesto edecekler.



Başkent Berlin’de yaklaşık bin kadar taksinin kontak kapatacağı ve trafiği bloke edeceği belirtildi. Berlin polis sözcüsü protestonun şehirde trafik kaosuna yol açacağı konusunda uyarılarda bulundu.



Taksi şoförleri mesleklerinin söz konusu akıllı telefon uygulaması nedeniyle tehdit altında olduğunu söylüyor.



Uber uygulamasını akıllı telefonuna yükleyen bir kişi eğer 21 yaşın üzerinde ise ve arabası var ise taksicilik yapabiliyor.



Söz konusu uygulama üzerinden gelen yolcu isteklerine cevap verip şehir içinde onları gidecekleri yere götürebiliyor. Sürücü normal taksi fiyatından daha düşük bir ücret alıyor.



ABD’li firma halen 20 kadar Avrupa ülkesinde aktif. Geçen hafta 1,2 milyar dolarlık daha yatırım alan San Francisco merkezli firma şimdilerde 17 milyar Dolar seviyelerine çıkmış durumda.



Almanya’daki taksicilerin yanı sıra en büyük gösterinin İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılması planlanıyor. Burada yaklaşık 12 bin taksicinin şehir merkezinde protesto eylemi yapacağı belirtiliyor.



Uygulamadan rahatsız olan İtalyan taksiciler de Milan kentinde gösteri düzenleycek, burada 5 bin kadar taksicinin kontak kapatacağı tahmin ediliyor.



Paris’te ise 3 bin taksicinin Orli ve Charles de Gaulle havalimanını bloke edecekleri söyleniyor. Fransız taksicilerin eylemi nedeniyle havalimanında uçuşların aksayabileceği ifade ediliyor.



Alman taksiciler, uygulamanın son derece sakıncalı olduğunu öne sürüyor. Özellikle resmi kurumlarda kaydı bulunmayan taksilerin, yeterli güvenlik ve donanıma sahip olmadığını belirtiyorlar.



Aynı zamanda taksiyi kullanan kişilerin de gerekli eğitimden geçirilmediğini öne süren taksiciler uygulama nedeniyle işlerini tamamen kaybetmekten korkuyor.



Bu nedenle Belçika’nın başkenti Brüksel’de söz konusu uygulama yasaklanırken, Fransa’da ise belirli kısıtlamalar altında çalışıyor. Avrupalı taksiciler, Uber adlı uygulamanın bütün Avrupa’da yasaklanmasını istiyor.



http://ift.tt/1q3fTo1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder