15 Mayıs 2014 Perşembe

AFP: Paris cinayetleri zanlısı Güney, kaçma planı yapmış

AFP: Paris cinayetleri zanlısı Güney, kaçma planı yapmış


Fransa’nın başkenti Paris’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’i öldürmekle suçlanan Ömer Güney’in cezaevinden kaçmaya çalıştığı iddia edildi.




Fransız haber ajansı AFP’nin adli kaynaklara dayandırdığı habere göre Güney, Almanya’dan kendisini ziyarete gelen bir arkadaşı yardımıyla kaçma planı yaptı. AFP’ye göre Güney’in ismi açıklanmayan arkadaşı ocak ayında yaptığı hapishane ziyaretinde kaçış planı konuşuldu. Ancak polis söz konusu şahsın evinde yaptığı aramada bulunan telefonda kaçış planıyla ilgili deliller ele geçirdi. Haberde, Güney’in kaçış planı için silah ve patlayıcı madde tedarik etmeye çalıştığı kaydedildi. AFP’ye konuşan kaynaklar, ‘Güney’in bir silah ve patlayıcı madde yardımıyla, gerekirse emniyet güçlerini de öldürerek kaçmayı planladığını’ ifade etti. İsmi açıklanmayan kişinin 2001-2003 yılları arasında Almanya’da yaşayan Güney’le o dönemde tanıştığı iddia ediliyor. Güney’in avukatı Xavier Nogueras, kaçma planı iddiasıyla ilgili soruları cevaplamadı. AFP, 7 Mayıs’ta Güney hakkında silah veya patlayıcı madde ile kaçış hazırlığı yapmak suçundan soruşturma başlatıldığını da yazdı.


Cansız, Söylemez ve Fidan’ın 9 Ocak’ta Kürt Enformasyon Merkezi’nde öldürülmesini inceleyen Fransız polisi soruşturmada Türkiye bağlantısı üzerine yoğunlaşmış durumda. Haberde ayrıca, Güney davasının hakimi Jeanne Duye’ın dava dosyalarının bulunduğu bilgisayarının 25 Eylül’de evinden çalındığı belirtildi.



http://ift.tt/T5MM5V

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder