20 Mayıs 2014 Salı

Milli hüzün: Soma değil Türkiye yandı

Milli hüzün: Soma değil Türkiye yandı


Futbol Federasyonu yetkilileri ve A Milli Takım’ımız, Soma’daki madende geçtiğimiz salı günü yaşanan faciada hayatını kaybeden işçilerimizi mezarları başında yad etti. Şehitlerimiz için dua okuyan teknik heyet ve futbolcular, taziye esnasında gözyaşlarını tutamadı. Ay-Yıldızlı ekibin teknik patronu Fatih Terim, yangının sadece Soma’yı değil, tüm Türkiye’yi yaktığını söyledi.




Geçtiğimiz hafta salı günü Soma’da meydana gelen kömür madeni faciasında 301 insanımız şehitlik mertebesine yükselmişti. Türkiye’nin yüreğine düşen bu acıya futbol dünyası da duyarsız kalmadı. Hafta sonu oynanan maçlarda tüm takımlar kafalarına taktıkları baretler ve taşıdıkları pankartlarla Soma’ya manevi açıdan destek çıktı. Drogba başta olmak üzere birçok futbolcu ise ihtiyaç sahiplerine maddi katkıda bulundu.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise A Milli Takım’la birlikte dün Soma’ya gitti. İlçeye iner inmez Madenciler Şehitliği’ne varan kafile, burada hayatlarını kaybeden işçilerimizin mezarlarına kırmızı beyaz karanfiller bıraktı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in yanı sıra milli oyuncular gördükleri manzara karşısında duygulandı ve dua ederken gözyaşlarını tutamadı. 15 dakika mezarlıkta kalan heyet, daha sonra camiye gitti. 301 şehit madencimiz için Ulucami’de öğle namazı öncesi okutulan mevlide iştirak edildi. Camiye gidiş güzergah üzerine asılan ‘Büyük acımızı paylaşan Türkiye Futbol Federasyonu ve Milli Takım’ımıza teşekkür ederiz. Somaspor’ yazılı siyah pankart dikkat çekti. Bir saati aşkın süre mevlit ve dualara eşlik eden futbolculara Soma halkı da büyük ilgi gösterdi. Duygusal anların yaşandığı ziyarette maddi ve manevi destek verileceği belirtildi.


TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve beraberindekiler, hayatlarını kaybeden bazı vatandaşlarımızın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Demirören, “Şehitlerimizin toprağı bol olsun. Ailelerine Allah kuvvet versin. Gazilerimize Allah şifa versin. Türkiye mateme boğuldu. 301 şehit verdik. Biz bugün burada hem teknik kadromuzla hem futbolcularımızla şehit ailelerinin acılarını biraz dindirmek, Milli Takım olarak üzüntülerimizi hem Soma halkına hem Türkiye’ye ve dünyaya göstermek istedik. Allah böyle bir acıyı bir daha ülkemize yaşatmasın.” dedi. Demirören, bu acıyı biraz hafifletmek için ilçeye futbol okulu sözü verdi.


Teknik Direktör Fatih Terim ise “Acımız çok büyük. Ulusumuzun acısı bizim de acımızdır. Bu bir milli bir acıdır. Bu kez ateş düştüğü yeri değil düşmediği yeri de yaktı. Sadece Soma değil, Türkiye yandı. Buraya gelince onu hissediyorsunuz. Biz buraya insanlara moral vermeye, destek olmaya geldik ama buradan biz daha acılı olarak dönüyoruz. Allah yardım etsin. Kalanlara başsağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı. Madenden 5 gün sonra cesedi çıkarılan Mustafa Korkmaz’ın 10 yaşındaki oğlu Berkay Korkmaz’a sarılan Terim, küçük delikanlıya maça götürme sözü verdi.


FUTBOLCULAR GÜÇLÜKLE KONUŞABİLDİ


Futbolcular da Hakk’ın rahmetine kavuşan işçilerimizin geride kalan çocuklarına sarılıp sevdi. F.Bahçeli Gökhan Gönül, “Buraya geldik, acılarını ne kadar dindirebiliriz bilmiyorum ama ölen herkese Allah’tan rahmet, kalanlara da sabır diliyorum.” açıklamasını yaparken ağladı. Galatasaray’ın golcüsü Burak Yılmaz, “Biraz da olsa buradaki acılı insanlara moral verebildiysek ne mutlu bize. Sevenlerini kaybedenlerin üzüntülü hallerini gördüm, Allah kimseye bu acıları yaşatmasın. Göstermelik olarak değil gerçekten acıyı, biz de bu acıyı çektiğimiz için buradayız.” şeklinde konuştu.


Beşiktaş’ın kalecisi Tolga duygularını şöyle dile getirdi: “Şehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tabii ki acılarını ne kadar dindirdik bilmiyoruz ama daha farklı projelerde bulunmak isteriz. Bu vesileyle tüm işçilerin çalışma koşullarının daha iyi hale getirilmesi gerekiyor.” G.Saraylı Selçuk İnan, acılı insanlara bir nebze olsun moral vermek için Soma’ya geldiklerini ifade ederken, Trabzon kalecisi Onur Kıvrak, “Hepimizin başı sağ olsun. Biz bir bütünüz. Bunu bugün burada göstermek istedik. İnşallah tek dileğim bir daha böyle acılar görmemek.” dileğinde bulundu.



http://ift.tt/1qS3aWu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder