14 Mayıs 2014 Çarşamba

Taubira'ya 'Marseillaise' tepkisi

Taubira'ya 'Marseillaise' tepkisi


Adalet Bakanı Christiane Taubira'nın Lüksemburg Bahçeleri’nde, köleliğin kaldırılmasıyla ilgili anma töreninde milli marşa eşlik etmeyi reddedmesi büyük tepki çekti.




Adalet Bakanı Christiane Taubira’nın katıldığı törende milli marşa eşlik etmemesine muhalefet tepki gösterdi.


Fransa’da göreve gelmesinden bu yana aşırı sağcıların hedefinde olan Adalet Bakanı Christiane Taubira bu kez de “milli marş” kriziyle gündemde. Başkent Paris’teki Lüksemburg Bahçeleri’nde, köleliğin kaldırılmasıyla ilgili anma töreninde milli marşa eşlik etmeyi reddeden Siyah bakana, merkez sağdaki UMP Partisi’yle aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinden tepki geldi.


Taubira’nın tepkilere cevap olarak yaptığı açıklamada sarfettiği, “Bazı etkinlikler sahnede karaoke yapmak yerine düşünmek için zamandır” şeklindeki sözler, sağcı muhalefeti daha da kızdırdı. UMP lideri Jean François Cope, O bir bakan, bazı şeyleri söylemeye hakkı yok” derken, Ulusal Cephe Başkanı Marine Le Pen, “Taubira gerçek rengini gösterdi, bu kabul edilebilir bir gaf değil, istifa etmeli” diye konuştu.


İktidardaki Sosyalist Parti ise Taubira aleyhine “yine haksız ve adaletsiz bir kampanya başlatıldığını” savundu. Aşırı sağcı Minute dergisi, geçen yıl bir sayısının kapağında Taubira için maymun benzetmesi yapmıştı.


Fransız bakan, görev geldiği 2012 yılından bu yanan özellikle aşırı sağın sert eleştirilerine hedef oluyor.


Aşırı sağın haftalık dergisi Minute, geçen yıl bir sayısının kapağında Taubira için maymun benzetmesi yapmıştı. Irkçılıkla suçlanan Minute, kapağında "Maymun gibi kurnaz Christiane Taubira muzu buldu" başlığını kullanmıştı. Hükümet, aşırı sağcı derginin toplatılması için Paris Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunmuştu.



http://ift.tt/RQqdBm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder