14 Mayıs 2014 Çarşamba

Madenci cenazelerini arkadaşları çıkarıyor

Madenci cenazelerini arkadaşları çıkarıyor


Soma'daki kömür ocağında meydana gelen patlamadan sonra ölü sayısı artıyor. Bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekipleri madenin yapısını bilmediği için kurtarmada etkisiz kalıyor. Madenden cenazeleri madencilerin arkadaşları çıkarıyor.




Soma Kömür Ocaklarında trafodan meydana geldiği iddia edilen patlamada ölü sayısı her geçen dakika artıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın açıklamalarını duyan madenciler Bakan Yıldız'a tepki gösteriyor. Kırkağaç'ta bulunan soğuk hava deposuna kaldırılan cenazeler ailelerine teslim edilmeye başlanırken hayatını kaybedenlerin sayısının 300'ün üzerinde olduğu öğrenildi.


Öte yandan bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekipleri madencileri kurtarmada etkisiz kalıyor. Madende hayatını kaybeden arkadaşlarını aramak için dün geceden beri madene girip çıktığını söyleyen Urfalı Salih Usta, “Ekipler madenin yapısını bilmedikleri için belli bir bölgeye kadar gidip ilerliyorlar. Çıkan cenazelerin hepsini madenci arkadaşlar çıkarıyor. İçeride en az 100 tane daha ceset var, kendi gözlerimle gördüm. Fakat içerideki şartlar çok ağır, diz boyu su var, her yer çamur. 8 kişi ancak 1 tane ceset çıkarabiliyor. Buradan 3 gün daha ceset çıkar.” Şeklinde konuştu.



http://ift.tt/1lecvAO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder