21 Mayıs 2014 Çarşamba

Milli Takım'a Kaptan olmak istiyorum

Milli Takım'a Kaptan olmak istiyorum


Genç futbolcu Alper Potuk, Fenerbahçe formasıyla ilk sezonunda şampiyonluk kupası kaldırmanın sevincini yaşıyor. Yeterince forma şansı bulduğunu ve gelecek yıl da rekabete hazır olduğunu belirten başarılı oyuncu, “İnşallah her sene mutlu sona ulaşmak ve A Milli Takım’da sürekli oynayıp kaptanlık bandını takmak istiyorum.” diyor.




Fenerbahçe’nin genç futbolcusu Alper Potuk, ilk sezonunda yaşadığı şampiyonluktan dolayı mutluluktan havalara uçuyor. Çok fazla orta saha oyuncusu bulunan Sarı-Lacivertli ekipte yeteri kadar süre aldığını düşünüyor. Gelecek yıl da forma rekabeti ve hatta savaşına hazır olduğunu belirtiyor. Zaman’a konuşan 23 yaşındaki yetenekli isim, hedeflerini şöyle sıralıyor: “İnşallah her sene şampiyonluklar yaşamak ve A Milli Takım’da sürekli oynayıp kaptanlık bandını takmak istiyorum.”


Eskişehirspor’dan büyük umutlarla transfer edilen Alper Potuk, kendini şanslı hissediyor. Kanarya’ya gelerek doğru tercih yaptığına inanıyor. Bir futbolcunun oynayarak gelişeceğini söylüyor. Amacı ise Fenerbahçe’de ilk 11’in değişmez elemanı olmak. Takımdaki alternatif oyuncuların çokluğunun farkında. Ancak bu durumu bilerek imzayı attığını ifade ediyor. 8 Nisan 1991’de Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde, fabrika işçisi baba ile ev hanımı annenin üç çocuğundan ikincisi olarak dünyaya gelen Alper Potuk, 2002’de Çiftçelerspor’un altyapısında futbola başladı. 2005’te Eskişehirspor’un altyapısına seçilirken performansıyla yavaş yavaş dikkatleri üzerine çekti. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın döneminde Es Es’te en iyi çıkış gösterenlerden biriydi. Tecrübeli hocayla birlikte Fenerbahçe’nin yolunu tuttu. 2013-14 sezonunda hem Sarı-Lacivertliler hem de Milli Takım’da şans yakaladı. Gelecek vaat eden yıldız futbolcuyla yaptığımız söyleşinin satır başları şöyleydi:


Fenerbahçe gerçekten çok büyük camia. Takımda önemli orta saha oyuncuları var. Önümüzdeki yıllarda da çok çetin forma mücadeleleri olacaktır. Cezalı ve sakat olmadığım maçlarda genelde 11’de görev yaptım. Yedek kalsam da sonuçta bu da futbolun içinde olan şey. Asıl önemli olan şampiyonluktu. Farkın açılacağını ve erken ilan edeceğimizi ise pek beklemiyordum.


KONYA YENİLGİSİ BİZİ ATEŞLEDİ: BU TAKIM ŞAMPİYON OLACAK


Şampiyon olarak güzel bir duygu yaşadım. Çok heyecanlı ve gururluyum. İlk senede şampiyonluk herkese nasip olmaz. Takımda hiç yabancılık çekmedim.


İşimiz tabii ki bitmedi. Artık her sene şampiyonluk için yarışacağız. Şu anda sadece şampiyonluğun keyfini çıkarmaya çalışıyoruz. Yeri geldiğinde konsantrasyonumuzu gerektiği şekilde yönlendiririz. Kendimizi en iyi şekilde hazırlayıp yine şampiyon oluruz.


Aslında sezona Torku Konyaspor yenilgisiyle kötü bir başlangıç yaptık. 2-0 önde olduğumuz maçı 3-2 kaybetmiştik. Konyaspor mağlubiyeti bizim için çok iyi bir ders olmuştu. Çok ağır tokat yedik. Hocamız da o gün “Bu takım şampiyon olacak.” dedi. Ardından başkanımız bizimle görüştü. Sonrasında çok iyi maçlar çıkardık ve şampiyonluk geldi.


Son dakika golleri şampiyonluğun habercisiydi. Trabzonspor deplasmanı ise ‘artık şampiyon F.Bahçe’ dediğimiz karşılaşmaydı.


Ligin ikinci yarısında puan farkını 11’e çıkardıktan sonra sakatlıklar nedeniyle sıkıntılar oldu. Önce ben sakatlandım. Sonra Emenike, Meireles, Webo... Neredeyse takımın yarısı sakatlık geçirdi. Forvet hattında sakatlıklar sebebiyle bazı olumsuzluklar yaşadık. Ancak galibiyet serisiyle de mutlu suna ulaştık.


3 Temmuz sürecinde içinde bulunduğumuz ortam baskı oluşturmadı. Sezon başından beri başkanımızla, hocamızla, bu şampiyonluğun ne kadar önemli olduğunu konuşuyorduk. Hepimiz iyi kenetlendik.


Emre abinin (Belözoğlu) müthiş bir kariyeri var. Selçuk Şahin, iyi bir Fenerbahçeli. Oynasa da oynamasa da hep çalışıyor. Kuyt’ı da bu iki isme ilave edip örnek aldığım futbolcular olarak söyleyebilirim. Bu sezonun en iyisi de Caner Erkin diyebilirim.


Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edemeyeceğiz. Fakat Şampiyonlar Ligi’ne katılma yolunda her zaman umudumuzu koruyoruz. Bu konuda gelişmeler olduğunu da duyuyoruz. İnşallah hayırlısı neyse o olur.


A Milli Takım ile 2014 Dünya Kupası’na katılamadığımız için üzgünüz. 2016 Avrupa Şampiyonası’nda mutlaka yer almak istiyoruz. Elemelere iyi başlamalıyız.



http://ift.tt/1mWM7OT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder