15 Mayıs 2014 Perşembe

Faciaya Twitter'dan tepki yağdı

Faciaya Twitter'dan tepki yağdı


Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası, sosyal medya sitelerinde büyük yankı uyandırdı. Önceki geceden beri Twitter ve Facebook gibi sitelerde kullanıcılar açtıkları,




#SomadakiKardeslerimizeYardımEtALLAHIM, #DualarımızSomaİcin, #kazadegilcinayet ve #UlusalYasGenelGrev gibi hashtag’lerle duygu ve düşüncelerini paylaştı. Star Gazetesi yazarı Mustafa Akyol, CHP’nin Soma’daki maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarına ilişkin verdiği araştırma önergesini AK Parti’nin neden reddettiğinin hesabını vermesi gerektiğini yazdı. Sanat, siyaset ve basın dünyasından tanınmış isimlerin Twitter’daki bazı paylaşımları şöyle:


Osman Baydemir: Büyük acı... Çaresizlik içinde kardeşi, eşi, canı beklemek... Allah yardımcınız olsun!


Mustafa Akyol: AK Parti meclis grubu, Soma ile ilgili araştırma önergesini 20 gün önce niye reddettiğinin hesabını vermeli.


Aslı Aydıntaşbaş: Allah Soma’daki ailelere güç, kadınlara sabır versin. Türkiye’nin her yerindeki madencilerimizin başı sağ olsun. Umutlarımız tükenmesin.


Ahmet Ümit: Ülkede vakitsiz ölümler kanıksanmaya başlandığında yaşamın hiçbir değeri kalmaz. Yaşamın değerinin kalmadığı bir yer ise asla ülke olmaz...”


Hasan Cemal: Kapkara gün! İktidar odakları, SOMA KATLİAMI’nın hesabını vermek zorunda. İnsanlık da bunu gerektiriyor. Büyük acıyı paylaşıyorum.


Hayko Bağdat: Bu topraklarda bildiğimiz tüm diller ile dua ediyoruz onlara.


Nedim Hazar: İnşaat reklamları arasına sıkışmış maden faciası izliyoruz.


Sermiyan Midyat: Madenden çıkarılan işçinin, sedyeye alınırken; ‘çizmelerimi çıkarayım mı’ diye sorması; gözyaşından çok ama çok daha fazlasına sebep.


Habertürk Gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca: "Dua edelim acıları paylaşalım, yas tutalım tabii ama bunlar siyasetin üzerindeki sorumluluğu düşürmez. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanının istifa etmesi gerekir, bunu talep edenlerin Ak Partililer olması gerekir hatta. Sermaye, siyaset, sendikalar hepsi bir miktar sorumlu. Bedel ödenmezse arınma da olmaz. Ve sadece hatim indirererek bedel ödenmiş olmaz."


Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur: "Bu danışmanlar nasıl bilgi verdiler.. 1814, 1906 yılındaki Fransa ve İngiltere örnekleri çok ama çok kötü... aradan 150 yıl geçmiş. Kimse işletme sahibine sahip çıkmasın.Kimse hatayı yapana sahip çıkmasın.Kimse denetim yapmayana sahip çıkmasın.Kimse siyasi sorumluya da..."




http://ift.tt/1nMZQdb

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder