14 Mayıs 2014 Çarşamba

Bakan Yıldız: 205 işçimiz hayatını kaybetti

Bakan Yıldız: 205 işçimiz hayatını kaybetti


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kaza sırasında 787 işçimiz çalışıyordu. 151 işçinin hayatını kaybettiğini, patlama sırasında madende 787 işçinin bulunduğunu bildirdi. 03:00'te kameraların karşısına geçen Bakan Yıldız, vefat eden işçi sayının 166'ya yükseldiğini bildirdi. Yıldız, yaralı sayısının ise 80 olduğunu belirtti. Sabaha karşı saat 05:00'te tekrar açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, ölü sayısının 201'e yükseldiğini, saat 10:30'daki açıklamasında ise 205'e yükseldiğini söyledi




Enerji Bakanı Taner Yıldız Soma'daki maden kazasına hayatını kaybedenlerin sayısının 205'e yükseldiğini açıkladı. Taner Yıldız otopsisi yapılan 7 cenazenin yakınlarına teslim edildiğini söyledi.


ÜMİTLERİMİZ AZALIYOR


Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 08.00 sıralarında kameraların karşısına geçti.


Yıldız, "Ümitlerimizin azaldığını söylemem lazım" dedi. Yıldız, 3 saat içinde ocaktan başka ceset çıkarılıp çıkarılmadığıyla ilgili soruyu da, ekiplerin o saatten bu yana ocaktaki gaz seviyesini düşürmek için çalıştığı bilgisiyle cevapladı.


İçeride kalan işçi sayısıyla ilgili bir şey söylemenin doğru olmayacağını belirten Yıldız, kendilerinin de şirketin verdiği sayı üzerinden yürüdüklerini söyledi. "Ne kadar olduğunu biliyoruz ama çıktıkça paylaşacağız" diyen Yıldız, şu an 460'tan fazla kurtarma personelini görev yaptığını ifade etti.



http://ift.tt/1iKO0Z2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder