29 Temmuz 2013 Pazartesi

Arınç: Suriye ve Mısır'da halkın yanındayız, siyasi destek vereceğiz

Arınç: Suriye ve Mısır'da halkın yanındayız, siyasi destek vereceğiz


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye ve Mısır'da halkın yanında olduklarını ve onlara insani yardım göndereceklerini söyledi. Arınç, orada demokrasiye de dönülmesi, bir an önce bu sıkıntıların giderilmesi için ellerinden gelen bütün siyasi desteği vereceklerini kaydetti.




Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa Valiliği tarafından Yunt Dağı Ortaköy Piknik Alanı'nda düzenlenen iftara katıldı. Arınç burada yaptığı konuşmada, Türkiye ramazanı sulh ve huzur içerisinde geçirirken birçok Müslüman ülkede kardeş kanı döküldüğünü söyledi. Arınç, "Haram aylarda cinayet işleyenler adeta Müslümanlıklarını unuttular, birbirlerinin kanını döküyorlar. 300'e yakın ölü, 5 binden fazla yaralı sadece bir akşamda oluyor. Bunları birbirine düşürenler, cinayet işletenler var. Allah bu fitneyi bizim içimizde barındırmasın, Allah nifakçılara fırsat vermesin." dedi.



Arınç, Türkiye'de de geçmişte benzer acı günlerin yaşandığını, halkın Türk-Kürt, Alevi-Sünni, ilerici-gerici, laik-yobaz, şehirli-köylü, doğulu-batılı şeklinde sunni ayrılıklar sebebiyle birbirine düşürüldüğünü, ülkeye çok büyük kötülükler edildiğini söyledi. Arınç, "Hamdolsun geldik ve 10 yıldan bu yana bütün bu kötülüklerle hesaplaşıyoruz. Bütün bu kötülük tohumlarını ekenleri yargının önüne çıkarıyoruz ve artık bütün ayrımcılıkları kaldırmış bir ülkede kardeşçe, dostça yaşamanın neşesini, bahtiyarlığını hep beraber yudum yudum içiyoruz. Allah o ülkelere de ramazan neşesini yaşamayı nasip etsin huzur versin. Allah şuur versin, fitne ve fesattan korusun." diye konuştu.



Suriye ve Mısır halkı için bu mübarek günlerde dua edilmesini isteyen Arınç, "İftarın açıldığı saatteki dualar makbuldür. Bir de müminin gıyabında yapılan dualar da makbuldür. Biz, Mısır'daki Müslümanlar için dua edeceksek, mutlaka müstecaptır. Allah karşılığını verecektir. Birbirimiz için dua etmeliyiz, günahsız ağızlarla. Kendimizi için yaptığımız bir tarafa ama karşıdaki dostumuz, kardeşimiz için ne yaparsak o mutlaka çok daha makbuldür. O ülkelere duanın yanında siyasi destek de vereceğiz, onların halkıyla birleşeceğiz. Biz, Mısır halkının yanındayız, mazlum ve mağdur. Darbeyi yapıp sokakta kan dökenlere karşı Suriye'de ve Mısır'da biz halkın yanındayız, onlara insani yardım göndereceğiz, orada demokrasiye dönülmesi, bir an önce bu sıkıntıların giderilmesi için elimizden gelen bütün siyasi desteği vereceğiz. Dünyanın neresinde bir yolsuzluk, bir kötülük, bir sıkıntı varsa Türkiye mağdurların her zaman yanında olmuştur. Somali'den Haiti'ye kadar, Endonezya'dan bir başka ülkeye kadar, zelzele olduğu zaman, tusunami olduğu zaman, sosyal patlamalar olduğu zaman, Türkiye en büyük yardımı götüren ülke olmuştur." dedi.



Türkiye'de gelecek yıl mart ayından itibaren yeni seçim sürecine girileceğini aktaran Arınç, mart ayında mahalli idareler, haziran ayı sonunda da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını bildirdi. Arınç, "İlk defa Türkiye'de halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilecek. Allah kısmet ederse önümüzdeki yıl haziranın son günlerinde Türkiye, cumhurbaşkanı seçimini yaşayacak. Bu da halka verilen önemli bir değerdir. Eskiden parlamentoda seçilen cumhurbaşkanlarımızı, artık halkımız seçecek. Artık Büyük Sümbüller'inden Avgan'ına, Asmacık'ından Pelitalanı'na herkes cumhurbaşkanlığı için oy kullanacak. Ne kadar güzel. İnşallah bu seçimi de hakkıyla layıkıyla ve en güzel şekliyle yapmak hepimize kısmet olsun." dedi.



http://www.zamanfransa.com/haber/tuerkiye/arinc-suroye-ve-misir-da-halkin-yanindayiz-siyasi-destek-verecegiz.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder