30 Temmuz 2013 Salı

Tayland’ın devrik başbakanına “ölüm tehdidi” videosu

Tayland’ın devrik başbakanına “ölüm tehdidi” videosu


Tayland'ın devrik Başbakanı Thaksin Shinawatra'yı öldürme tehdidi içeren video ortaya çıktı. Video hakkında soruşturma başlatıldı.




Youtube video paylaşım sitesine yüklenen görüntüde ellerinde silahlar ve Tayland'ın devrik Başbakanı Shinawatra'ya ait bir resim olan üç kişi görülüyor. Videoda sözcü olarak seçilen kişi, "Neresi olursa olsun, seni ilk gördüğümüz yerde öldüreceğiz." tehdidinde bulunuyor. Tayland gündemi bomba gibi düşen videodaki kişilerin El Kaide üyeleri olduğu iddia ediliyor.



Pheu Thai Partisi yetkilileri videonun sahte olduğunu iddia etti. Videoyu internet ortamına yükleyen kişiyi bulma çalışmaları devam ediyor.



Tayland Milli Güvenlik Kurulu (NSC) Genel Sekreteri Korgeneral Paradorn Pattanatabut, videoda görünen kişilerin El Kaide üyesi olmadığının açık bir şekilde ortada olduğunu belirtti. Giyim tarzlarının El Kaide üyeleri ile uyuşmadığını ve video esnasında konuşan kişinin yüzünü açtığını belirtirken, El Kaide üyelerinin her zaman kimliklerini gizlediklerini kaydetti.



Tayland İçişleri Bakanı Jarupong Ruangsuwan ise videonun 2004'te çekilmiş bir görüntü olduğunu savundu.



Tayland'da 2006 yılında yaşanan askeri darbe ile görevin son verilen ülkenin eski Başbakanı Thaksin Shinawatra, halen yurt dışında yaşıyor. Tayland'ın günümüzdeki başbakanlığı görevini ise 2011 yılındaki seçimle göreve gelen Thaksin Shinawatra'nın kız kardeşi Yingluck Shinawatra yürütüyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/tayland-in-devrik-baskanina-olum-tehdidi-videosu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder