25 Temmuz 2013 Perşembe

Fransa aşırı sağ derneklerin kapısına kilit vuruyor

Fransa aşırı sağ derneklerin kapısına kilit vuruyor


Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, ülkede faaliyet gösteren iki aşırı sağcı derneğin cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kapatıldığını açıkladı. Bakanlar kurulu toplantısı sonrası konuşan Valls, 'Milliyetçi Gençler' ve 'Fransız Misyonu' isimli iki derneğin kapatıldığını söyledi.




10 Temmuz'da da 3 aşırı sağcı derneğin daha kapısına kilit vurulurken, İçişleri Bakanı Valls, derneklerin kapatılma kararının, "Fransa'da nefrete, yabancı düşmanlığına, antisemitizme ve Müslüman karşıtlığına yer olmadığını bir kez daha gösterdiğini" kaydetti.



Valls, kapatılan Fransız Misyonu derneğinin ırkçı, yabancı düşmanı ve antisemit bir dernek olduğunu söyledi. Milliyetçi Gençler'in ise nefret ve şiddeti yayan bir dernek olduğunu belirterek üyelerinin bazılarının Hitler sempatizanı olduğunu ifade etti. Manuel Valls, cCmhurbaşkanı François Hollande'ın da yasalara herkesin saygı göstermesi yönündeki sözlerine dikkat çekti.



Kapatılmasına karar verilen Milliyetçi Gençler ve Fransız Misyonu dernekleri ise Danıştay'a başvurarak yürütmenin durdurulmasını istedi.



Fransa'da mayıs ayı sonunda Clement Meric isimli solcu bir gencin aşırı sağcı dazlaklar tarafından dövülerek öldürülmesi sonrası hükümet, aşırı sağ grupların yasaklanması yönünde çalışma başlatmıştı.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/politika/fransa-asiri-sag-derneklerin-kapisina-kilit-vuruyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder