25 Temmuz 2013 Perşembe

Kaza yapan trende Türk yolcu yok

Kaza yapan trende Türk yolcu yok


İspanya'nın kuzeybatısında dün akşam kaza yapan trende Türk yolcu olmadığı belirtildi. Cihan'ın edindiği bilgiye göre, trende biletli bir Türk vatandaşı bulunmuyordu.




Söz konusu tren kazasında en az 78 kişi öldü. Hastanelere kaldırılan 178 kişiden 95'inin tedavileri sürüyor. 4'ü çocuk 36 yaralının ise durumları ağır.


İspanya’da 3 günlük yas ilan edildi

İspanya'da 78 kişinin hayatını kaybettiği tren faciası nedeniyle 3 günlük resmi yas ilan edildi. Olay yerini ziyaret eden İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, "Uzun zaman hafızamızda yer edecek olan bu korkunç kaza sebebiyle İspanya'da 3 günlük yas ilan edilmesi için karar imzalayacağım." dedi. Bugün öğle saatlerinde de İspanya'nın tüm kamu kuruluşlarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Galisya Günü'nde yaşanan acı kaza nedeniyle Galisya Özerk Yönetimi de 7 günlük resmi yas ilan etmişti. Bu arada Başbakan Rajoy, kazanın nedenleri hakkında, biri adli ve diğeri Bayındırlık Bakanlığı tarafından olmak üzere iki koldan araştırma ve incelemenin yapıldığını aktardı. Kurbanların yakınlarıyla acılarını paylaştığını ifade eden Mariano Rajoy, "Yalnız başlarına kalmayacaklar. İspanyolların dayanışması her zaman onlarla beraber olacak." diye konuştu. Öte yandan yüksek hız yaparak kazaya sebebiyet vermekle suçlanan makinistler hakkında ise dava açıldı. Makinistler, kazadan yaralı kurtulmuştu.


İspanya’da kaza yapan trenin makinisti: 190 km/s hızla gidiyordum

İspanya'nın Galisya bölgesinde meydana gelen ve 78 kişinin ölümüne sebep olan feci tren kazasında, makinistin telefon konuşmaları basına yansıdı. Kazanın hemen ardından Galisya Özerk Hükümeti delegesi Samuel Juarez'le irtibata geçen makinist, Santiago istasyonu yakınlarında saatte 80 kilometre gitmesi gereken yerde 190 kilometre hızla gittiğini söylüyor. Sırtının ağrıdığını ve kabinden çıkamadığını belirten makinist, "Biz insanız! Biz insanız" ifadelerini tekrarlıyor ve "Umarım ölü yoktur çünkü sorumlu ben olurum." diyor. Trenin iki makinisti de yaralı olarak kurtulurken, bir makinistin olayın şaşkınlığıyla sürekli, "Raydan çıkardım, ne yapacağım, ben ne yapacağım." sözlerini tekrarladığı kaydedilmişti. İddialara göre, Madrid-Ferrol seferi yapan tren 5 dakika gecikmeyle gidiyordu. 247 yolcunun bulunduğu tren kazasında, son açıklamalara göre, 78 insan hayatını kaybetti ve 143 kişi de yaralı olarak kurtuldu. Sabah saatlerinde olay yerine gelen İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, yetkililerden bilgi aldı. Bu arada, Galisya Özerk Yönetimi kazadan dolayı 7 gün resmi yas ilan edildiğini açıkladı.


İspanya'daki feci kaza anı kamerada

İspanya'da 78 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. İspanya Ulusal Demiryolları Ağı'na (Renfe) ait güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde, trenin viraja çok hızlı girdiği görülüyor. Daha sonra raydan çıkan vagonlar, demiryolunu çevreleyen duvara çarpıp devriliyor.




http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/kaza-yapan-trende-turk-yolcu-yok.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder