22 Temmuz 2013 Pazartesi

Fransa'da burkalı kadına polisin tutumu halkı sokağa döktü

Fransa'da burkalı kadına polisin tutumu halkı sokağa döktü


Fransa'nın başkenti Paris'in güneybatısında bununan Trappes'de, bir polisin burkalı kadına kimlik kontrolü sırasında takındığı sert tavır nedeniyle başlayan olaylar sürüyor. Polisin tavrına itiraz eden kadının eşi gözaltına alırken, çıkan olaylarda 14 yaşında bir genç de gözünden ciddi şekilde yaralandı. Olayın duyulmasının ardından bölgede yaşayanlarla polis arasında yaşanan çatışmada gözüne kurşun isabet eden gencin tedavisinin sürdüğü kaydedildi. Merminin kim tarafından kullanıldığının henüz netlik kazanmadığı, soruşturmanın sürdüğü açıklandı.




Dün gece yüzlerce kişi de gözaltına atına alınan kadının eşin tutulduğu Trappes polis karakolunun önüne geldi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı olaylarda, bir polis helikopterinin de şehrin üzerinde güvenlik uçuşu yaptığı kaydedildi. Gece boyunca yaşanan olaylarda 6 kişi gözaltına alınırken 3 polisin de yaralandığı belirtildi.



PEÇEMDEN TUTARAK ÇEKTİLER

Olayla ilgili Fransa İslamofobi İle Mücadele Derneği'ne açıklamada bulunan Hacer isimli kadın da polisin örtüsü nedeniyle kendisine kimlik kontrolü yapmak istediğini kaydederek, "Ben de her zamanki gibi kontrol için peçemi kaldıracaktım. Ama başka bir polisin olayla hiç ilgisi olmayan annemi sert şekilde iteklediğini gördüm. Diğer polislere anneme böyle davranamayacaklarını belirttim." dedi. Daha sonra polisin kendisine doğru yönelerek peçesinden tuttuğunu ve sert şekilde çektiğini kaydeden kadın, duruma itiraz eden eşinin de polisler tarafından yere yatırılarak kelepçelendiğini söyledi. Hacer, götürüldükleri karakolda da ağır hakaretlere maruz kaldıklarını ifade etti..



Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, olayların, sebebi ne olursa olsun kabul edilemez olduğunu kaydetti. Bir an önce sükunetin sağlanması gerektiğini kaydeden Valls, halkın birlikteliğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.



Fransa'da Nisan 2011 yılında çıkarılan yasayla sokakta yüzü gizleyen giysilerin giyilmesi yasaklanmıştı. Bu tür giysileri giyenlere ise 150 Euro para cezası yada vatandaşlık eğitimine katılma zorunluluğu getirilmişti.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/fransa-da-burkali-kadina-polisin-tutumu-halki-sokaga-doktu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder